Sneller dan het licht

Er staat een bericht voor u klaar op MijnOverheid. Altijd leuk, een mailtje met deze nietszeggende tekst. Na inloggen op MijnOverheid werd ik maar een klein beetje wijzer. In het bericht stond namelijk te lezen dat er een bericht klaarstond op MijnUWV. Van het bericht wat daar stond, werd ik wel blij. Mijn aanvraag voor een ww-uitkering is goedgekeurd.

Nieuwsgierig geworden door deze sneller dan het licht actie van het UWV ging ik naar MijnWerkmap om te zien of er misschien al taken voor mij waren. Ik zag er twee staan. Voor taak 1, het doornemen van mijn rechten en plichten als ontvanger van een ww-uitkering, kreeg ik zes dagen de tijd. Ik kon deze taak meteen afvinken. Ik had de betreffende teksten gisteren al doorgenomen.

Over taak 2, het invullen van een vragenlijst om te zien waar het UWV mij tijdens het solliciteren bij kan helpen, mag ik een maand doen. Aangezien ik nu nog niet kan inschatten hoeveel hulp ik nog heb of wil krijgen, heb ik deze taak geparkeerd.

Daarna was het tijd om een serieus naar de vacatures te gaan kijken. Ik had gisteren al wat zoekopdrachten gedefinieerd. De eerste zoekopdracht leverde niet het gewenste resultaat op. Ik verruimde de opdracht enigszins. Dit keer had ik wel een hit. Communicatiemedewerker Duurzaamheid. Ik nam de vacature tekst inclusief de functie eisen goed door, zag dat er tot 29 oktober gereageerd kon worden, en ging met mijn CV aan de slag.

Anderhalf uur later was ik zo ver om tot solliciteren over te gaan. Ik klikte op de link, koos de juiste (want enige) formulier optie, kreeg de melding dat ik naar een externe website doorverwezen werd, en eindigde op de homepage van een vacaturesite. Ik zocht, en zocht, maar vond niet. Teleurgesteld sloot ik MijnWerkmap en snuffelde nog wat rond op de externe vacaturesite. Na de uitnodiging een account aan te maken en mijn CV te uploaden twee keer weg geklikt te hebben, ging ik de derde keer overstag.

Daarmee is mijn eerste ‘open’ sollicitatie een feit. Aangezien ik in de bevestigingsbrief inzake mijn uitkering had gelezen dat ik 4 maal per 4 weken moest solliciteren, dacht ik deze actie meteen maar in MijnWerkmap op te nemen. Niet alleen het UWV is sneller dan het licht, ik ook. Ik heb nog geen sollicitatie taak staan en kan nog niets invullen. Nou ja, maandag is er weer een dag. 

8 gedachten over “Sneller dan het licht

 1. Poe, ik heb jaren geleden heel even een ww-uitkering gehad maar toen werd ik niet zo vrolijk van het UWV. En al helemaal niet van hun vacatures. Die waren meestal al verlopen. Was niet zo’n punt, ik had binnen no time zelf iets gevonden (via het uitzendbureau) maar toch…
  Maar goed, volgens mij heb jij ze ook niet nodig, hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat prettig dat je WW aanvraag is goedgekeurd. En dat je zelf alles zo goed op een rijtje hebt. Vaak hoor je alleen maar negatieve berichten over het UWV. Maar de korte tijd contact dat jij nu met ze hebt is niet negatief hè..

  Like

  • Om de een of andere reden lijkt het logischer om te gaan schreeuwen wanneer iets niet naar verwachting verloopt, dan wanneer het wel volgens het boekje gaat. Daarom komen de meeste organisaties meestal negatief in het nieuw.
   Wat ik wel grappig vond: Ik deel mijn blogs ook via twitter. Gisteren kreeg ik een ‘succes met solliciteren’ toegewenst door iemand van het UIWV webcare team. Dan weet je weer dat het mensenwerk is en blijft.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.