de Bibliotheek Venlo: Walk & Talk

 Eén van mijn oude liefdes is ‘de bieb’. Zonder dat instituut was mijn jeugd niet half zo leuk geweest. Om over mijn eerste werkervaring nog maar te zwijgen. Door omstandigheden verloor ik de bieb uit het oog. Tot een paar maanden geleden. In de trein van A naar B trof ik twee bibliotheekmedewerkers. Gefascineerd door hun gesprek ging ik de volgende dag op Google-jacht en werd getroffen door de veranderende rol van de openbare bibliotheek, inclusief haar plaats binnen de samenleving. Ik richtte mij met name op de Bibliotheek Venlo. Tussen alle, door hen georganiseerde activiteiten, zag ik de Walk & Talk staan. De omschrijving van dit evenement sprak mij enorm aan. In september was ik er nog niet aan toe, maar toen ik van de week de aankondiging voor de bijeenkomst van november voorbij zag komen, wist ik waar ik vrijdag 9 november tussen half tien en half twaalf zou zijn!

Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Elke maand kun je bij ons terecht voor praktische tips, goede ervaringen en praktijkvoorbeelden die jou kunnen helpen in je zoektocht naar werk.

Zoals gezegd is de bieb een oude liefde en oude liefdes roesten niet. Aldus het gezegde. Ik ben denk ik al 25 jaar niet meer in een bibliotheek geweest maar toen ik er vandaag naar binnenliep, was het of ik 35 jaar terug in de tijd was. Nee, dat is geen vertyping. Ondanks alle vernieuwingen zoals computers (ja lieve lezers, ik ben al zo oud) en de koffiecorner, voelde het als thuiskomen. Of misschien had ik dat gevoel wel dankzij die vernieuwingen. Ik ben nu eenmaal een koffieverslaafde ICT-er.

Walk & Talk

Ik was niet de eerste die het zaaltje binnenliep. Uiteindelijk waren we met twaalf man/vrouw. Op het programma stond: de do’s en don’ts bij het opstellen van de CV en sollicitatiebrief. Het plan was om na het aanhoren van de tips praktisch aan de slag te gaan. Plannen zijn er om gewijzigd te worden. In mijn onschuld vroeg ik, of iedereen elkaar al kon of dat er met een voorstelrondje werd begonnen. Ik bleek niet de enige (relatieve) nieuweling en er werd gestart met een voorstelrondje.

Het werd een rondje van dik twee uur. In die twee uur hoorde ik twaalf verschillende verhalen, allemaal in hun eigen stadia van werkzoekende, allemaal met hun eigen emoties. Ondanks, of misschien wel dankzij, het feit dat het een voorstelrondje was, vlogen de praktische en zeer bruikbare tips met betrekking tot CV en motivatiebrief, over tafel. Het was, ondanks dat we niet aan het geplande programma zijn toegekomen, een ontzettend leerzame ochtend. Een ochtend die mij aan het denken heeft gezet. Wat mij betreft een evenement dat voor herhaling vatbaar is. Beter gezegd: IJs en weder dienende, ben ik er de volgende keer weer bij.  

2 gedachten over “de Bibliotheek Venlo: Walk & Talk

  1. Dat was een heel zinvol voorstelrondje, dus! Ik had trouwens ook geen idee dat er dat soort dingen georganiseerd werden. Maar ik ben ook al in geen eeuwen bij de bieb geweest.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.