Tijdspad op de schop

Op 18 september van dit jaar heb ik jullie deelgenoot gemaakt van het tijdspad, wat aan mijn plan om mijn droombaan te vinden, is gekoppeld. Omdat ik mijzelf ken, heb ik toen al aangegeven, dat ik enigszins flexibel met de diverse ‘deadlines’ om zou gaan.

Deze week ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik nog flexibeler ben dan ik altijd al dacht. Terwijl ik op papier nog in de oriëntatiefase verkeer, en mijn agenda vol staat met netwerkbijeenkomsten, zijn de eerste echte sollicitaties al de deur uit. Niet voor mijn gedroomde droombaan. Neen, beide sollicitaties vallen in de categorie ‘functies waarvan ik heb bewezen dat ik het kan en die ik leuk vind’.

De oorzaak van deze wel heel grote wijziging wat tijdspad betreft? Om heel eerlijk te zijn mis ik de omgang met collega’s en de regelmaat die een baan in loondienst een mens biedt. Best bijzonder wanneer je je bedenkt dat ik ook geniet van de vrijheid die het niet hebben van een baan mij bied. Tijd om te studeren, tijd om te wandelen. Dat soort dingen.

Maar goed, het missen van. Gisteren was ik even terug op mijn oude werklocatie om het afscheidsmoment van een zeer gewaardeerde collega bij te wonen, en het gevoel van ‘ik hoor nergens meer bij’ overviel mij. Een beter bewijs dat het aanpassen van het tijdspad een goede zet is, is er volgens mij niet.

Omdat ik daar toch was heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt mijn voormalig leidinggevende om een getuigschrift te vragen. Daarnaast heb ik haar gevraagd of ik haar naam door mag geven wanneer er om een referentie wordt gevraagd. Aan het eerste wordt gewerkt, het tweede was meteen goed.  Kan ik mooi weer een to-do van afvinken.

4 gedachten over “Tijdspad op de schop

  1. Het UWV heeft geen kind aan jou! Jij kan het zelf wel. Overigens snap ik helemaal wat je bedoelt met collega’s en regelmaat missen. Ik vind dat je het goed doet. Ik had allang met een drankprobleem in de goot gelegen, vrees ik.

    Like

  2. Ja moet vaak ergens beginnen. En wanneer je dan ook weer ergens in de lijn van je pad af wijkt, is dat toch geen probleem. Zaken lopen soms eenmaal anders dan verwacht. Dat is ook het mooie. Wanneer je eerder gestelde doelen kunt bijstellen en er gelukkig van wordt, ben je een tevreden mens 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.