Voortschrijdend inzicht

Over een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek, de twijfel, een beslissing, een vraag en een inzicht!

Twee weken geleden schreef ik dat mijn tijdpad op de schop is gegaan. Dat ik, vooral omdat ik merk dat ik de contacten met collegae mis, gesolliciteerd heb op een plan B functie. Oftewel, een functie waarin ik eerder werkzaam ben geweest, leuk vond, en waarvan ik weet dat ik het kan.

Begin vorige week ontving ik de uitnodiging voor een gesprek. De eerste vreugde (yeah, eerste brief, meteen uitgenodigd) sloeg al snel om in vage twijfels. Het eerste twijfelpunt, misschien wat weinig uitdaging, schoof ik onder het tapijt. Het betreft een vervanging zwangerschapsverlof voor 5 maanden. Vijf maanden is door te komen, zelfs als het een beetje saai dreigt te worden. Het andere punt was de financiële vergoeding. De kans dat ik qua salaris ruim onder mijn uitkering uit zou komen was niet ondenkbaar. Maar goed, daar kan een mens over onderhandelen.

Maandagochtend was het zo ver. Na een ritje van zestig minuten (45 kilometer) arriveerde ik net op tijd op de plaats van bestemming. Wat volgde was een prettig gesprek met een drietal professionals. Mijn twijfels waren ook hun twijfels. Bij het afscheid beloofde zij mij, om uiterlijk dinsdag iets te laten weten. Ik beloofde hen dezelfde dag nog te laten weten of mijn twijfels niet te groot waren.

De terugreis duurde vijftig minuten. Aan het eind van die vijftig minuten schatte ik de kans dat ik mij in deze functie zou gaan vervelen in op 100%. Wist ik dat ‘lekker werken’ voor mij niet meer voldoende is. Ik stuurde een mailtje om hen dit te laten weten.

Een goed uur later had ik twee mailtjes in mijn mailbox staan. Eentje van mijn contactpersoon om mij te bedanken voor mijn terugkoppeling, en de melding dat mijn brief en cv vernietigd zouden worden. Daarnaast had ik een mail van de interim manager met de vraag of zij mijn CV door mocht spelen aan de accountmanager van het bedrijf waar zij voor werkt. Daar wordt regelmatig gevraagd naar kandidaten met een profiel op het snijvlak van HR/ICT.  Natuurlijk heb ik toestemming gegeven. Ik heb haar er zelfs voor bedankt!

Of het doorzetten van mijn CV iets op gaat leveren zal de toekomst uitwijzen. Voor nu ben ik al heel blij met het inzicht dat ik niet alleen als mens ben gegroeid, maar ook als professional. Ik heb een goed gevulde rugzak. Dat daardoor een aantal functies die ik in het verleden met veel plezier heb beoefend niet meer ‘geschikt’ voor mij zijn, so be it.

Conclusie: Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij het woordje ‘nieuw’ van ondergeschikt belang is. Het gaat om de uitdaging!

6 gedachten over “Voortschrijdend inzicht

  1. Fijn is dat hè, dat je na zo’n opeenvolging van ervaringen weet dat je het juiste besloten hebt en voelt dat je inderdaad gegroeid bent. Zo’n onderbuikgevoel dat véél meer zegt dan al je verstand bij elkaar. Gefeliciteerd! Goed bezig!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.