Toet & Co: A bit gullible…

Sinds het begin van deze maand zitten de heren strategisch opgesteld voor het raam zodat zij de hele omgeving kunnen overzien. Op mijn vraag waarom, kreeg ik als antwoord: ‘Als het hier weer Wild West wordt, dan zijn wij ooggetuigen en dan is de plisie heel blij met ons.’ Mijn poging om hen op andere gedachten te brengen door hen te wijzen op het feit dat zij vorig jaar, tot een week na de schietpartij in de straat, bij elke knal tegen het plafond aan vlogen, mislukt jammerlijk. Fluf en stuf is nu eenmaal geen goed geheugen materiaal.  

‘Oh kijk, die mevrouw heeft al weer sjips en kola gehaald,’ hoor ik Toet joelen. Het antwoordt van de Boysz kan ik niet verstaan. De smakkende geluiden wel. Dan roept Rozi, ‘De plisies stappen weer in hun auto. Waar zouden die geweest zijn?’

Ik maak de kamerdeur open en zeg, ‘Die hebben mij aangesproken. Een aantal bewoners uit de straat hebben een klacht tegen jullie bij de politie ingediend. Zij voelen zich geïntimideerd door jullie starende blik en wijzende vingertjes.’

‘Ohoh, wat jammer dat de plisies niet binnen zijn gekomen,’ bromt Toet. ‘Dan hadden we kunnen uitleggen dat wij kroontjesgetuigen zijn voor als er weer een schietpartij is.’ ‘Dat heb ik hen verteld, en zij vinden dat jullie goed je best doen om jullie burgerplicht uit te oefenen, maar de klachten van de buurtbewoners kunnen zij niet negeren. Dus nu uit de vensterbank vandaan, want bij de volgende klacht moeten jullie naar de gevangenis.’  

Het is een dreigement dat werkt. Snel laten Toet en Rozifantje zich, met rode wangetjes, van de vensterbank zo de bank op glijden. Moeltje is minder onder de indruk. ‘They are a bit gullible, those two …,’ zegt hij met een knipoog, en voegt zich bij zijn vriendjes.

5 gedachten over “Toet & Co: A bit gullible…

Reacties zijn gesloten.