Batterij vervangen met een lach …

Sinds anderhalf jaar ben ik in bezit van een Bellabeat. De Bellabeat is een fitnesstracker maar wel met een ander uiterlijk en minder opties dan de gemiddelde tracker.  Eigenlijk is het een hele dure stappenteller die toevallig ook nog mijn slaappatroon kan analyseren. Oww, en in de bijbehorende app zitten een aantal leuke meditaties.

Na een jaar dat ding naar volle tevreden te hebben gedragen had ik er van de zomer, tijdens het grote loslaten, ineens genoeg van. De temperatuur zal er ook wel aan meegewerkt hebben. Bella en haar beat verdwenen de kast in en ik gooide de app, die zonder de Bellabeat niks doet, van mijn telefoon. Opgeruimd staat netjes.

Een maand of twee geleden begon ik aan een zoektocht naar een meditatie app. Ik vond er meerdere, maar er was er niet een die mij kon bekoren. Gisterenavond was ik weer eens op zoek, scrolde ook even door mijn eerdere aangeschafte apps heen en zag Bellabeat staan. Met een klik stond de app weer op mijn telefoon en tien minuten later was ik bezig om, half slapend, de batterijen van de Bellabeat te vervangen. Terwijl ik de batterij op zijn plaats schuif hoor ik de stem van mijn broer…..

… Natuurlijk waren er meer tekenen van Paps ziek zijn (vasculaire dementie en Alzheimer). Weet je nog van die batterijen? Mijn schoonzusje begint te lachen. ‘Nee,’ zeg ik, ‘dat verhaal ken ik niet.’ ‘Mam had op de camping toch dat kleine wekkertje staan? Als ze ‘s-nachts niet kon slapen, dan pakte ze haar zaklamp en dat wekkertje en keek even hoe laat het was. Tot de zaklamp niet meer aanging. De volgende dag vraagt zij aan pa om de batterijen van de zaklamp te vervangen omdat zij niet meer op het wekkertje kon kijken. Pa ging meteen aan de slag en binnen vijf minuten deed de zaklamp het weer. Die nacht kon mam weer niet slapen, pakte de zaklamp en het wekkertje en keek hoe laat het was. Twee uur. Na wat gedommeld te hebben, pakte zij weer de zaklamp en het wekkertje. Het was nog steeds twee uur. Had pa de batterijen uit het wekkertje gebruikt voor de zaklamp zodat mam weer op het wekkertje kon kijken.….’

Na wat sereen gevloek (;-)) op de wel heel kleine schroefjes die niet wilde wat mijn slaperige vingers wilden, maar met een lach in mijn gedachten, is het gelukt om de Bellabeat weer aan de praat te krijgen en zit mijn eerste meditatie van dit jaar er op.

14 gedachten over “Batterij vervangen met een lach …

  • Mam was woest. Die man heeft altijd streken, zei zij. Als zij daar niet zo star aan vastgehouden had, was zijn ziekte wsl eerder vast gesteld. Maar dat is achteraf plraten. En achteraf kan je een koe in de kont kijken…

   Like

 1. Goh, wat een mooi verhaal. Waarbij ik mooi tussen aanhalingstekens bedoel. Een anekdote met een melancholisch tintje. Grappig en verdrietig tegelijk.

  Goh, wat een mooie tracker zeg. Precies wat je zegt, een sieraad om te zien. Goed dat je hem weer afgestoft en aan de praat hebt.

  Ik heb zo’n horloge tracker sinds 1,5 jaar. Sinds de laatste update is hij waardeloos geworden. Echt balen, want de synchronisatie via bluetooth doet het ineens niet meer. Heel veel gebruikers van de Fitbit2 mopperen er enorm over. Ik hoop dat het nog goed gaat komen; want ik het heft mij veel inzichten gegeven.

  Like

  • Ik kwam de BB een tijd geleden tegen toen ik op zoek ging naar een fitnesstracker die er niet als een fitnesstracker uitziet. Missie geslaagd. Het ding ziet er uit als een sieraad. Tegenwoordig hebben ze er ook die er uit zien als een horloge (en dat naast fitnesstracker ook zijn) maar eerst deze verslijten.

   Geliked door 1 persoon

 2. Fijne meditatie vind ik de Meditation app van Michael Pilarczyk. Probeer m eens.

  Geliza

  Like

  • Om heel eerlijk te zijn zit die man een beetje in mijn allergie-zone. Zal wel betekenen dat ik nog niet toe ben aan zijn wijsheden. (Wel even naar de app gezocht, niet beluisterd, maar wel genoteerd voor later. Want wie weet groei ik er nog naartoe.

   Like

   • Snap je allergie, ik had t ook, maar ik ben om. Je kunt de hratis versie uitproberen, kijken of het wat is.

    Geliza

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.