Toet & Co: Zijn wij magisch?

Drie paar kraaloogjes kijken mij aan, wanneer Toet deze vraag stelt. ‘Ik vermoed dat jullie anders zijn dan de meeste knuffels, maar zeker weten doe ik dat niet,’ antwoord ik aarzelend. ‘Wat is dan anders?’ Ik kijk Toet aan. ’Ik vermoed dat niet iedereen dit soort gesprekken met de huisknuffels heeft,’ mompel ik. ‘En volgens mij beleven de meeste knuffels ook geen avonturen.’ Toet’s bek valt van pure verbazing open. ‘Geen gesprekken, geen avonturen. Wat doen die knuffels dan de hele dag?

‘Moeltje, wat deed jij voordat jij ons vriendje werd?’

Het kleine beertje denkt even diep na. ‘Ai denk det aik lay te leggen de hele dag. When Zoon found me terug, ai lay al a longe tijd on top of de kast.  Det is wai ai was zo stoffig, weet joe nog?’ Toet en Rozi knikken. De ‘redding‘ van Moeltje staat in hun geheugen gegrift. ‘Ai weet det ai went everywhere with Zoon, but ai kan mai niet herinner det ai had a stem, mai own free will. Els hai mai not meenam, ai was gewoon laying around’

‘Ik denk dat Moeltje gelijk heeft en dat de meeste knuffels gewoon maar wat rondslingeren. Dat maakt jullie dus uniek.’ Trots grijnzend kijken de drie mij aan. ‘Uniek hé!’, zegt Toet, om dan te vragen, ‘Maar hoe zit het dan met Winnie de Poeh, Knorretje, Teigetje, Knijn, Meneer Uil, Kanga, Roo? Met Paddington?’ ‘Magisch,’ antwoord ik, ‘Net als jullie.’ ‘Ja, en net als die hap snap klap krokodil uit de bus,’ piept Rozi. ‘Die had bijna mijn slurfje te pakken.’  Ik knik, net als die krokodil.

‘Gelukkig kannen wij wel spelen,’ piept Rozi, en laat zich van de bank glijden.

Toet glijdt achter hem aan. Alleen Moeltje blijft nog heel even zitten. ‘And how ‘bout de toesleg for magic stuffed animals. Besteed det really?’ ‘Gelukkig niet,’ antwoord ik hem, ‘Die toeslag, die heb ik zelf bedacht. Dichterlijke vrijheid noemen ze dat.’ Dan is ook Moeltje gerustgesteld en voegt zich bij zijn vriendjes.

Binnen vijf minuten krijg ik bijna een bal tegen mijn hoofd en vraag mij af, waarom heb ik geen knuffels die gewoon de hele dag leggen te liggen.

10 gedachten over “Toet & Co: Zijn wij magisch?

 1. Pingback: WE-300: Klieren | She’s Changing Lanes

  • Tja… Misschien zijn het in mijn geval wel de alter-ego’s van de dames Me, Myself & She die ik hoor en moet ik gewoon aan de medicatie.. 😉

   Like

 2. Hallo knuffels, dag Boysz…
  Ja, jullie zijn magisch en… niet zo maar magisch maar heel verschrikkelijk magisch. Jullie hebben Plato’s hart veroverd langs digitale weg en aangezien ik zo’n 200 kilometer noordwestelijker woon is dat best een prestatie. Moeltje kende ik nog niet maar ik heb met plezier zijn engelse tongval beluisterd. Mag die nog na de brexit. En even breder geformuleerd: mag Moeltje wel in Nederland blijven of heeft ie nu een beregoeie Nederlandse nationaliteit?

  Jongens, mijn complimenten. Maar let op dat je niet elke keer Rianne een bal voor haar kopje gooit he? Ze wordt tenslotte ook een maandje ouder 🙂

  Dag dag

  Plaat

  Like

  • Mister Plaat, Ai ben an Amerikaan,… But no Trumpiaan. Once upon a time, ai ben met Son naar the Nederlanden gekomen. First ai was zijn friend, den ai was a stoffig tiep on top of his wardrobe.. En nou ai ben magic en one of de Boyszz…

   Like

   • Dear Moeltje,
    I am blij that you are not a Trumpiaan. I ook don’t like elephants in the Porcelinechest, So I understand that Son verloor in the tyd his interest in you, but now you are a not stoffig member of the Rianne-club. That is Magic itself. I wonder what your speciallities are. Can you tover… or sing countrysongs (I like old countrysongs) or maybe you are a writer of puntige little blogs? You see, I want to weet everyting of jou.
    See you next tijd. End let me know wat you vind of my English. When I was young my teacher gaven me an eight on my diploma but now it is far after eight I suppose.

    Dag dag, greetings van Plaat

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.