Wij zijn van start

Deze maand is het FNV gestart met het, voor de leden, door de leden, aanbieden van Loopbaanadvies op locatie Venlo. Dat betekent voor de leden uit deze regio dat zij voor deze service niet meer naar Weert, Eindhoven, NIjmegen, Maastricht, of nog verder weg, hoeven te gaan.

Voorlopig openen wij twee avonden per maand de deuren van het vakbondshuis te Venlo. De tweede maandag en de vierde donderdag van de maand. Met twee gesprekken per avond, kunnen we vier leden per maand te woord staan. Een mooi begin, lijkt ons.

Tot onze blijdschap, maar toch ook wel een beetje tot onze verbazing, waren de eerste twee spreekuren, die van maandag 14 januari, binnen een dag geboekt. Een teken dat de vraag naar deze service onder de leden groot is.

Eigenlijk zou ik pas in februari voor het eerst ‘dienst’ hebben, maar door een verschuiving in het rooster, mocht ik gisteren, samen met een collega consulent de aftrap doen. Nu is niet alleen de service nieuw voor regio Venlo, voor ons consulenten was ook het gebouw redelijk onbekend. Zo ontvingen wij vrijdag per post de pas waarmee wij het gebouw binnen kunnen. Daarnaast kregen wij een mail met instructies omtrent verwarming en het openen van de voordeur. Dat laatste bleek nog niet zo simpel, maar wij zijn er uitgekomen.

Halverwege het eerste gesprek werden wij even opgeschrikt door voetstappen. De lampen in het deel van het gebouw sprongen aan wat betekende dat er iemand onze kant op kwam. Ik ging even polshoogte nemen. Het bleek de schoonmaakster te zijn. Die zelf verbaasd was dat wij er waren, ‘want dat had niemand doorgegeven.’ Enfin, dankzij haar weten mijn collega en ik nu iets meer over het instellen van de binnenbel bij de voordeur, en weet zij dat er naast de vaste spreekuren, nog meer activiteiten in het gebouw ontplooit worden.

De twee (spreek)uren vlogen om. De verhalen die we te horen kregen, bleken niet uniek. Toch hebben wij beide klanten, in het uurtje wat er voor een gesprek staat, naar hun tevredenheid kunnen helpen. Een luisterend oor, wat (ervaringsdeskundige) uitleg over hoe bepaalde trajecten lopen, meedenken over mogelijke oplossingen om beren op de weg te omzeilen, bleek voldoende te zijn om dit positieve resultaat te behalen. Daarmee konden wij met een goed gevoel, tegen de klok van negenen, de deur achter ons in het slot laten vallen en huiswaarts keren. Missie volbracht!

3 gedachten over “Wij zijn van start

Reacties zijn gesloten.