Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden

Netwerken is één van de belangrijkste activiteiten om als werkzoekenden aan een nieuwe baan te komen. Een andere activiteit is het in gesprek gaan met andere werkzoekenden. Juist lotgenoten, die zelf druk bezig zijn met netwerken en solliciteren, kunnen je uit eerste hand de meest recente do’s en don’t vertellen. Maar hoe kom je in contact met andere werkzoekenden, nu ‘we’ ons niet meer met enige regelmaat fysiek bij het UWV hoeven te melden? De Walk & Talk is één manier om lotgenoten tegen te komen. Maar sommige bibliotheken volgen een eigen programma. Zoals de Bibliotheek Peel en Maas.

Een aantal maanden geleden werd ik via een FNV kennis (en mede loopbaanconsulent) geattendeerd op de Inspiratiedag voor werkzoekenden, georganiseerd door de Bibliotheek Peel en Maas. Enthousiast geworden na het bijwonen van mijn eerste Walk & Talk in de bibliotheek van Venlo, meldde ik mij aan. Daarna liep mijn agenda dusdanig vol met allerlei sollicitatieactiviteiten, dat ik mij ook weer heb afgemeld. Na de enthousiaste verhalen van andere deelnemers gehoord te hebben, had ik daar wel enigszins spijt van. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.

Dankzij die aanmelding is mijn e-mailadres opgenomen in de uitnodigingslijst voor de maandelijks terugkerende Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden. Dit keer sprak het programma (een interactieve workshop door Marcel Stoffels, TEDx-spreker, inspirator, storyteller, creator, en aanstekelijk enthousiast) mij dusdanig aan dat ik mij niet alleen opgaf voor deze bijeenkomst, maar ook een lotgenoot meesleurde. Gedeelde smart en zo.

Het werd, wederom, een leerzame ochtend. Na een woord van welkom door een van de stuurgroepleden die deze ochtenden organiseert, las een tweede stuurgroeplid stukjes uit een aantal mails voor. E-mails van mensen die zich van de mailinglijst hebben laten halen omdat zij werk hebben gevonden. Dat geeft de burger moed.

Aansluitend aan de, inderdaad, zeer inspirerende en positieve energie gevende workshop van Marcel was er ruimte om onder genot van een kopje koffie of thee ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Daarnaast werden wij geattendeerd op een aantal andere netwerkbijeenkomsten naast de ontmoetingsochtenden. IJs en weder dienende rijd ik op 8 februari a.s., met mijn wagen volgeladen, in de avonduren wederom richting Panningen. Dit keer om met werkgevers te netwerken. Ook niet verkeerd, lijkt mij.

Net als Walk & Talk heeft de ontmoetingsochtend wat mij betreft een grote toegevoegde waarden. Er kleeft slechts een nadeel aan. Deze bijeenkomsten zijn dusdanig aangenaam dat je bijna zou vergeten te solliciteren op openstaande vacatures. 😉

8 gedachten over “Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden

 1. Na 11 jaar werk zoeken zonder succes ben ik nu een andere weg ingeslagen. en op mijn 62e weer gaan studeren, hoop dit jaar als zzp-er aan de slag te gaan.
  Heb ook veel netwerkbijeenkomsten bezocht, maar voor mensen van mijn leeftijd, liep men niet meer warm blijkbaar.
  Heb trouwens niet stil gezeten hoor, doe al 10 jaar vrijwilligerswerk,.

  Like

  • Ik zit in mijn derde maand, en ben halverwege mijn opleiding. ZZP-er worden trekt mij (nu nog) niet, maar wie weet wanneer het te lang duurt.
   Vrijwilligerswerk is een prettig iets om bezig te blijven. Weet ik uit ervaring. Vrijwillig ook. Gemiddeld één avond per maand, dus ik zal er niet moe van worden, maar toch.
   Over twee weken heb ik een netwerkbijeenkomst met werkgevers. Ben heel benieuwd of dat wat op gaat leveren. Ik oog jong (schijnt) ..

   Geliked door 1 persoon

  • Nooit van gehoord. Ik ga google-en … En heb de link in het sollicitatiesnelkoppelingenoverzicht gezet. Ik ga maandag even goed kijken en eventueel inschrijven/registreren.
   Thanks!!

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.