Badkamer- en keukenperikelen

Eens in de zoveel tijd gooi ik de inrichting van mijn huis om. De bank krijgt een andere plek, de tafel wordt een kwartslag gedraaid, het hoofdeinde van mijn bed wordt tegen een andere muur gezet. De laatste keer dat ik dat laatste deed, mijn bed verzetten, zag ik wat vreemde plekken op de muur tussen slaapkamer en badkamer. Ik vreesde voor lekkage. Na wat technische heren over de vloer te hebben gehad werd mijn vrees bewaarheid. De verzekeraar stuurde een expert om de oorzaak van de lekkage vast te stellen. Bij lekkage in de leidingen zouden de kosten voor hen zijn, anders mocht ik zelf voor de kosten opdraaien.

Je raad het al. Ik was de klos en kon gaan sparen. Dankzij de tips van zowel de expert als een bevriend bouwer, werd de oorzaak van de lekkage door Zoon hersteld zodat de schade niet groter zou worden. En er werd een oplossing gezocht zodat het vocht (langzaam maar zeker) uit vloer en wanden kon verdampen.

Dankzij deze oplossingen koos ik ervoor iets langer door te sparen, zodat ik niet alleen de badkamer, maar ook de keuken, die toen wat mankementen begon te vertonen, kan vervangen.

In 2017 had ik het geld bij elkaar. Helaas constateerde Zoon, die als automonteur de APK voor mijn auto aan het voorbereiden was, dat een aantal onderdelen op een laatste benen begonnen te lopen. Als ik geluk had kon de auto nog jaren mee, als ik pech had… Was net mijn hele bankrekening geplunderd en zat ik zonder vervoer. Een andere auto aanschaffen kreeg de prioriteit. Ik ging verder met sparen.

Eind 2018 had ik het geld wederom bij elkaar maar ik koos ervoor om een deel van het geld te gebruiken om een stukje hypotheek versneld af te lossen. Ik ging verder met sparen. Alleen, nu ik van een uitkering moet (mag) rondkomen, gaat het sparen wat minder snel.

Begin 2019 dacht ik het geld eind 2019 wel bij elkaar te hebben. Tot ik vorige week een financiële meevaller had. It’s now or never, dacht ik, en nam contact op met de bouwer om een afspraak te maken. Zit ik ineens weer volop in de badkamer- en keukeninspiratie. Ik hoef mij voorlopig niet te vervelen.;-) Als iemand nog leuke, inspirerende Instagram accounts weet dan hoor ik het graag.

11 gedachten over “Badkamer- en keukenperikelen

 1. Pingback: Renovatie Badkamer/keuken (1) – Changing Lanes

 2. Geen leuke instagramaccounts, maar ik zou toch Pinterest eens proberen voor de inspiratie 😉
  Veel plezier met het uitzoeken en de voorpret!

  Like

  • Ben bang voor de volgende social media verslaving… Maar zal Q eens vragen of zij samen met mij wil kijken. Dat voelt iets safer.

   Like

  • Dank je. Ik merk dat ik het best wel spannend vind, nu het voor het eggies wordt. Moet nu echt de juiste keuzes gaan maken.

   Like

Reacties zijn gesloten.