Het eerste studieresultaat is binnen

In afwachting van het studiemateriaal behorende bij de module Webdesign, onderdeel van de opleiding Online Communicatie en Social Media (NCOI) liep ik al tegen het eerste probleem aan. In de elektronische leeromgeving las ik de de specificaties van de benodigde hardware. No way dat mijn Chromebook aan die specs voldoet.  Dus no way dat ik de benodigde hulpprogramma’s kon downloaden. Ik zocht en vond wat alternatieve Chromebook apps en ging in conclaaf met de docent. Het resultaat van dat conclaaf was, dat ik gerustgesteld met mijn Chromebook aan de slag ging.

De voorbereidingen voor de eerste lesdag verliepen voorspoedig. Helaas speelde mijn glutenintolerantie die dag enorm op, waardoor ik niet in staat was naar Eindhoven te reizen.

De voorbereiding voor de tweede lesdag verliep iets minder voorspoedig. De gebruikte vervangende apps voor Chromebook bleken iets beperkter in gebruik dan de real deal. Gelukkig had ik de theorie wel onder de knie. Dat scheelt een slok op een borrel.

Door omstandigheden mistte ik ook lesdag 3 (don’t ask, ik weet zelf niet eens meer waardoor). Twee gemiste lessen betekent dat je wel heel erg aangewezen bent op je eigen interpretatie van de theorie. Dat, in combinatie met de frustrerend beperkte apps, maakte dat ik het schrijven van de eindopdracht, heel slecht, voor mij uitschoof.

Ik verschoof tweemaal de deadline. Na de tweede verschuiving was er geen ontkomen meer aan. Tussen alle voorbereidingen voor de lesdagen van de module Social Media door, begon ik aan mijn eindopdracht. Ik nam alle theorie nogmaals door, en begon met schrijven en programmeren. Met enige regelmaat liep ik tegen de grenzen van de gebruikte apps aan, en zag mij dan genoodzaakt die grenzen te beschrijven, en fictieve, op de theorie gebaseerde, oplossingen te creëren. Bollywood versies noem ik dat. Het ziet er aan de voorkant leuk uit, maar er zit niks achter.

Op hoop van zegen heb ik afgelopen zondag mijn eindopdracht ingeleverd en ging ik duimen voor een voldoende. Want om nogmaals dat frustrerende proces van tegen grenzen aanlopen te moeten doormaken, dat zag ik niet zitten.

Donderdag kreeg ik de uitslag al binnen. De beperking van de apps, en het daardoor extra moeten terugvallen op de theorie, en mijn eigen creatieviteit bij het oplossen van problemen, heeft goed uitgepakt. Ik hoef geen her te maken. Sterker nog; ik heb een negen! Dan kan ik mij nu op de eindopdracht voor de module Social Media gaan richten. Met een beetje geluk heb ik die klaar en ingeleverd voordat ik aan de derde (en naar zeggen de lastigste) module ga beginnen.

18 gedachten over “Het eerste studieresultaat is binnen

 1. Op de een of andere manier kan ik geen “like” meer achterlaten. Maar hierbij dus een vette LIKE!! Goed gedaan!! Hopelijk valt de rest mee.

  Like

  • De tweede module vond ik niet lastig. Deze week de eindopdracht schrijven en dan door naar module drie.
   Ik kijk even wat er met de like optie aan de hand is. Volgens mij staat-ie aan, maar WP doet vreemd de laatste tijd.

   Like

 2. Super, gefeliciteerd! Fijn dat ze je eigen creatieve inzet waarderen – die zul je ook nodig hebben als je dit als vak gaat uitoefenen. Of gewoon: in het dagelijks leven 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vond het een mooi ‘kom op muts, nu even doorzetten’ moment. Weten dat je iets kunt en dan zo tegen grenzen aanlopen.. Maakte dat ik even mijn koppie liet hangen. Het is gelukkig goedgekomen.

   Geliked door 1 persoon

   • Dat beschrijf je mooi! Dat eerste vervelende moment heb je nu toch maar mooi met een goed gevoel afgesloten, dat geeft moed voor mogelijke volgende ‘mutsmomenten’…. 😉

    Geliked door 1 persoon

  • Heb net alles ‘klaargezet’ zodat ik even kan gaan doorstomen. Eerst maar alle theorie herhalen en dan weer gaan schrijven. Daar schijn ik talent voor te hebben.

   Like

 3. Moeilijk hoor, een on-line studie volgen. Ik heb in mijn tijd als studieraadgever velen zien vertwijfelen en opgeven. Petje af voor jou!

  Like

  • Het is een klassikale studie (drie lesdagen, = 6 lessen per module). Het online gedeelte is aanvullend en vooral bedoeld als een stukje naslagwerk wat huiswerk betreft. En het is een communicatiemiddel. Tussen de studenten onderling, contact met de docent, maar ook inleveren van de eindopdracht.
   Het is dat ik twee lessen heb gemist waardoor het heel erg ‘zelf doen’ werd. Maar zonder verdwaalde gluten, was dat een stuk minder geweest.

   Geliked door 1 persoon

  • Dank je. Ik ben drie keer terug gegaan om het te checken. Kon het nauwelijks geloven na al die momenten vol frustratie over weer een app die niet deed wat ik wilde dat-ie deed.

   Like

Reacties zijn gesloten.