Renovatie Badkamer/keuken (1)

Toen het mij twee-en-een-half jaar geleden duidelijk werd dat er ‘iets’ aan mijn badkamer moest gebeuren omdat mijn onderburen anders het risico liepen dat de wateroverlast dit keer niet vanuit de Maas maar van boven kwam, nam ik contact op met Nicole van Innic. Ooit waren zij en ik collega’s in barre tijden. Dat schept een band. Ik schetste mijn probleem en vroeg, ‘Weet jij iemand die mij aan een nieuwe badkamer kan helpen?’ Dat wist zij. Een paar dagen later kwam zij samen met Marcel van Sijbers bouw- en timmerbedrijf op bezoek.

De schade werd opgenomen en de eerste ontwerpen werden gemaakt. De offerte, of beter gezegd mijn liquide middelen, gooide roet in het eten. Ik had voldoende gespaard om de badkamerrenovatie te betalen, meer dan voldoende om een nieuwe keuken te kunnen bekostigen, maar kwam net dat kleine beetje extra om beide tegelijkertijd te doen, te kort. Of nee, zelfs dat niet. Ik zou alleen geen stuiver meer op de bank hebben staan, en als ik één ding heb geleerd van mijn spaarlustige moeder is dat je altijd moet zorgen voor een noodfonds, zodat een ontploffende wasmachine geen paniek veroorzaakt (anders dan de schrik wanneer je wasmachine met een rotklap door je badkamer danst).

Ik schreef het eerder, door allerlei omstandigheden duurde het langer dan gedacht alvorens ik Nicole weer kon bellen om een afspraak te maken. Donderdag was het zover. Terwijl heel Nederland vooral bezig was over ‘hoe heeft deze verkiezingsuitslag kunnen gebeuren’ hadden wij drieën het over het levensloopbestendig maken van mijn badkamer, het visueel aantrekkelijk inrichten van de open keuken, het aanpassen van de luchtcirculatie in eerder genoemde badkamer en nog veel meer.

Over anderhalve week zie ik Nicole weer. Dan krijg ik van haar een aantal ontwerpen voor zowel badkamer als keuken zodat we een praatpapier hebben om de puntjes op de i te zetten. Verder krijg ik dan ook de offerte van Marcel. Het moge duidelijk zijn wat hun huiswerk is.

Dat van mij is zo mogelijk nog veel leuker. Ik mag door IKEA,  keuken- en badkamerspeciaalzaken gaan dwalen om inspiratie op te doen. Niet zozeer qua lay-out maar om vast te stellen wat voor frontjes, knoppen, werkbladen, badkamermeubels, wasbakken en kranen ik mooi vind. Maandag staat de eerste IKEA-sessie met Q gepland. Ik vermoed dat er daarna nog wel wat sessies zullen volgen. Komt het goed uit dat ik momenteel meer tijd heb dan normaal.

29 gedachten over “Renovatie Badkamer/keuken (1)

 1. Oh, joepie de poepie. Ik word er plaatsvervangend blij van. Maar ja, ik zit dan ook niet in de rotzooi. Sterkte, mop. En bij keuzestress plaats je maar een polletje 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Nou, dat is duidelijk te zien waarom het nodig is 🙂 Hoop dat jij net zo blij ga zijn met jou gerenoveerde badkamer en keuken als ik ben ………. al, mij heeft het geen geld gekost, omdat ik een huurhuis heb.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dus de schimmel op het plafond komt van een lekkage die lager zit? Heftig.

  Maar het wordt vast allemaal keimooi!

  Like

  • De lekkage was ooit dermate groot, dat het vocht via de vloer en de muren een uitweg zocht. De niet betegelde onderdelen waren als eerste aan de beurt. Snap je meteen hoe vochtig de badkamer ooit was. En waarom zoveel tegels aan het breken zijn. Een volledig betegelde badkamer ziet er misschien mooi uit, maar vocht (condens, lekkage) kan nergens heen.

   Like

  • Mijn idee 😉 De keuken kan misschien nog wel even mee (al is-oud en de apparatuur niet echt energie zuinig), maar de badkamer is een schandaal. Heb echt geaarzeld de foto te plaatsen.

   Like

  • I know. Dat maakt dat ik niet eens heel erg tegen het gebeuren opzie. Misschien wel omdat ik nu even alle tijd van de wereld heb.

   Like

 4. Leukkkk…. de voorbereidingen eerst al en dan het echte werk. Wordt wel een stofzooitje natuurlijk, maar dat moet je er dan maar voor over hebben! Zo op het eerste gezicht is het best een leuke keuken (geweest volgens jou 😉 ) En de badkamer, joh die zal opknappen! Succes met alles!

  Geliked door 1 persoon

 5. Een leuke uitdaging, voor zowel jou als de ontwerper!
  Wil je – een zelden gebruikt – bad terug?
  (Bij het kijken naar een woning had dit nooit enige prio 😉 )

  Like

  • Neeeeeee… Nooit meer een bad. Ik ga voor een inloopdouche zodat ik ook op ‘de hernia vergeet even dat zij genezen is’-dagen zonder halsbrekende toeren uit te halen, kan douchen.

   Like

  • Ben er redelijk uit. Twijfel nog tussen wat frontjes (en daarmee de kleurschakering). Dus dat wil ik helder krijgen tijdens het aankomend IKEA bezoek.
   Dan kan ik gelijk het lijstje met apparatuur volledig maken.

   Like

 6. Zo, wat een plafond.
  Het is even doorbijten wanneer ze bezig zijn, maar de voorbereiding (het fantaseren over wat je wilt, het tekenen van plattegrondjes, de tegels uitzoeken, etc.) beschouw ik als een groot feest. En achteraf heb je er nog jaren plezier van.

  Like

  • Ja dat plafond. In het verleden twee of drie keer weer helemaal wit gekregen. En mij maar afvragen hoe het zo kon ‘verspochten’. Tot de lekkage duidelijk werd.
   Het uizoeken is inderdaad een feestje, al heb ik soms last van keuzestress. Hoewel, nu ik er al zo lang over aan het nadenken ben, ben ik er al vrij ver uit. Alleen die puntjes op de i. Pffff…

   Like

 7. Straks heb je er weer zoveel plezier van. Even, nou ja even, in de rotzooi zitten en dan kan het grote genieten beginnen.

  Like

  • Die rotzooi, daar zie ikwel een beetje tegen op. Maar dat grote genieten klinkt als muziek in mijn oren.

   Like

 8. Ik vind het een ontzettend gedoe, een nieuwe keuken of badkamer. Maar soms kan het niet anders. En als het dan klaar is ben je het gedoe snel vergeten

  Like

  • Is het ook. Zeker in een appartement wat bewoond is. Maar dankzij de hulp die ik ga krijgen, heb ik er alle vertrouwen in.
   Bovendien is het zo hard nodig.

   Like

Reacties zijn gesloten.