Toet & Co: Toetje powerrrrr

Het Home Improvement (onderdeel thema Lifestyle) vraagt om een eigen foto. Samen met de Boysz bekijk ik het online aanbod maar kan geen geschikte afbeelding vinden.  ‘Wwat zoek joe precies?’ vraagt de kleine bruine beer. ‘Iets wat renovatie uitstraalt, maar dan zonder bouwvakkers decolleté,’ mompel ik, en zoek gestaag verder.

De Boysz houden het al snel voor gezien, en gaan één of ander lawaaierig spelletje doen. Na een half uurtje zoeken houd ik het voor gezien en ga aan de layout van mijn site werken. Als ik naar de keuken loop om een kopje koffie te pakken zie ik waar al het lawaai vandaan kwam. De Boysz hebben al het in huis aanwezige gereedschap tevoorschijn gehaald en uitgestald op de eettafel.

Rozi zwaait vervaarlijk met een kleine hamer die veel te zwaar voor hem is. Toet en Moeltje inspecteren  vol bewondering de boormachine. ‘Wij hadden gedacht, dat je dan maar een foto van ons, vermomd als bouwvakker, moet maken,’ verduidelijkt Toet het plan. ‘Alleen is dit ding kapot. Het mist zo’n schroeferig draaiding.’

Voor ik iets kan zeggen hoor ik Moeltje jubelen. ‘I hef de skroeferige thingies gevonden.’ Met z’n tweeën proberen ze uit te vinden hoe dat schroeferig draaiding bevestigd moet worden. Dan komt Zoon de kamer binnen. ‘Sun, kan joe help us?’

Zoon is de beroerdste niet. Hij neemt de boormachine over van Toet en bevestigt een boorkop. Dan legt hij de boormachine buiten bereik van de heren op de ijskast en verlaat de kamer. Toet en Moeilte joelen hem na. ‘Come back.’ ‘Geef die boormachine terug!’.

Binnen een minuut is Zoon er weer. In zijn hand heeft hij een veiligheidsbril. ‘Eerst opzetten,’ zegt hij streng. ‘Dan pas krijg je de boormachine terug.’

Gedwee zet Toet de bril op. Ogen en oren zijn nu beschermd. Zoon geeft de heren aanwijzingen hoe te gaan zitten, redt Rozi die net met hamer en al van de tafel dreigt te vallen, en legt dan de boormachine bij Toet en Moeltje op schoot. ‘En nu, en nu, en nu… Wat moet ik nu doen?’ vraagt Toet. Zoon wijst de juiste knop aan. ‘HING HING HING,’ brult  de boormachine. Toet laat van schrik de knop los. De boormachine valt stil. Lacherig kijken de Boysz elkaar aan. Weer drukt Toet de knop.. ‘HING HING HING,’brult de boormachine wederom. Glunderend hoor ik Moeltje roepen, ‘Toetje powerrrrrrr!’

Dan gaat het HING HING over in hing hing om daarna helemaal stil te vallen. ‘He, ik heb de knop nog ingedrukt. Waarom doet-ie-t-niet-meer? ‘Hez Toet de machien kapot gemaakt?’

‘Nah,’ antwoord Zoon. ‘Het is een prutsmachine. De accu is alweer leeg.’

Ik mag nog even een foto van ‘mijn klussers’ te maken, dan ruimt Zoon het gereedschap weer op. De Boysz genieten nog even na. ‘Maybe wai mogen wel helpen met rebuilden,’ verzucht Moeltje. ‘Ja, dat zou cool zijn,’ glundert Toetje. ‘Ik kan heel goed hameren’, piept Rozi.

Ik denk dat ik tegen de tijd dat het feest hier begint, een veilig logeeradres voor de Boysz zoek. Lijkt mij wel zo veilig voor alle betrokkenen.

∋∋≈≈≈∈∈

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en bruine beany beer die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

8 gedachten over “Toet & Co: Toetje powerrrrr

  1. Toeterke heeft wel ideeën maar of de heren er blij van worden van de actie scène verbannen te worden….? Succes!

    Like

Reacties zijn gesloten.