IKEA: nog nooit eerder

Tegen de klok van elven wandelden Q en ik IKEA binnen. Hoofddoel: een keuze maken qua keukenfrontjes, knoppen/handvatten, werkblad, spoelbak, inductieplaat, oven en eventuele wandrekken. Het secundaire doel was: badkamer-, woonkamer- en lampen-inspiratie opdoen. En laat ik de aanschaf van beddengoed voor Zoon niet vergeten. Ook Q had een lijstje. Een stuk minder uitgebreid dan dat van mij. Vandaar dat we het restaurant oversloegen, en meteen op inspiratie-jacht gingen.

Via internet, in combinatie met mijn geheugen, had ik al flink wat voorwerk gedaan. Mijn keuzes hoefden nog slechts bevestigd te worden. Of aangepast, wanneer het item in het eggies tegenviel.  De oven, inductieplaat, vaatwasser en wasbak werden bevestigd. Net als het werkblad. Voor de kraan had ik thuis de keuze al teruggebracht naar twee exemplaren. Eenmaal in de winkel was de keuze makkelijk.

Het kiezen van het keukenfrontje bleek verrassend en verrassend simpel. Verrassend omdat dit frontje niet op mijn lijstje stond en ik het zelfs nooit overwogen had. Verrassend simpel omdat ik eigenlijk meteen al wist, dit is het. De rest van de frontjes had geen schijn van kans. Dat ik alle keukens toch uitgebreid heb bekeken, komt meer omdat ik niet kon geloven dat een keuze zo simpel kan zijn, en zo ver afwijkt van wat ik dacht dat ik wilde.

Tegen half één gingen we lunchen. Dat hadden we verdiend. Na de lunch was de benedenverdieping van IKEA  aan de beurt. We bekken opbergpotten, wandrekken, kinderstoelen (lijstje van Q), lampen, serviesgoed, beddengoed, schilderijen en bloempotten. Tevreden, met een tas vol spullen wandelden we naar de kassa. Alwaar wij erachter kwamen dat we een pietsje langer door IKEA hadden gewandeld dan gedacht.

Ik ben al heel vaak bij IKEA geweest. Meestal op de drukke zater- of zondag. Nog nooit eerder is het mij gelukt langer dan 3 uur in de winkel rond te hangen. En dan nu ineens zes uur. Zes uur ja. Toen we wisten hoe laat het was, hebben we ook nog maar een kop koffie gedronken. Ik mocht tenslotte nog een uurtje rijden. Het was een heerlijke, inspirerende dag.

Nu zie ik jullie denken: Welke keukenfrontjes zijn het geworden. Helaas. Dat houd ik nog even voor mijzelf. Des te verrassender is het eindresultaat straks.

21 gedachten over “IKEA: nog nooit eerder

 1. 6 uur? Respect! Echt. Ik kijk op de site wat ik wil hebben en waar het ligt. Vervolgens slalom ik tussen alle langzame mensen door (die zoeken natuurlijk frontjes, zucht), gooi mijn spullen op de kar, pak nog twee planten mee en ben in een kwartier klaar. Dan sta ik een half uur in de rij. Te denken dat ik een hotdog wil. Die ik vervolgens niet neem omdat ik niet wéér in de rij wil. Dus.. uurtje max. Mijn hemel. 6 uur! De andere klanten moeten gedacht hebben dat je er wérkte. Ben wel heul benieuwd naar je keuze!

  Like

  • Het bleek dat dat wat ik thuis uitgezocht had, en op de foto/internet er zo mooi uitzag, toch net niet helemaal was wat ik zocht. Aangezien het om een bak met geld gaat, en veel rommel, en ik er de rest van de tijd dat ik hier woon, tegenaan moet kijken…
   Maar de volgende keer neem ik een eierwekker mee…

   Like

 2. Wij komen regelmatig bij Ikea. In Amsterdam. Altijd een dag doordeweeks. En een kopje koffie in het restaurant sla ik nooit over.
  Toen wij ons huis verbouwden werd het ons tweed thuis.
  Succes met de keuken en badkamer. Ik ben benieuwd!

  Liefs Joanne

  Like

 3. Ik kom regelmatig bij I.KEA. Ben er ook een aantal jaren mystery shopper geweest. Maar ik kwam er never nooit niet op een weekend-dag. Dat weiger ik. Op de snelweg, voor de afrit staat er dan geregeld al een file hier bij Delft. En dan dat file lopen ín de winkel…ik kan er niet tegen.

  Like

  • Ik word er vaak ook gallisch van. Als ik dan ga, dan ga ik heel gericht, met een boodschappenlijstje.

   Like

 4. Overdag is het er meestal rustig, en ook ‘s avonds na zevenen. De nieuwe koffiehoek is ook zalig om even rustig te gaan zitten en genieten van goede koffie of thee. We waren er de laatste tijd best vaak, om kasten en dergelijke uit te zoeken voor net verhuisde schoonouders.

  Like

  • IK vond het een verademing, IKEA op maandag overdag. Scheelt enorm de zater-, zon- en feestdagen experience die ik uit het verleden heb.

   Like

 5. Wij kochten tien jaar geleden onze keuken bij IKEA en tot op de dag van vandaag ben ik er blij mee. De kwaliteit is goed, er mankeert nog niks aan en het enige wat we hebben vervangen is de vaatwasser.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit was mijn reactie:

   Wij kochten tien jaar geleden onze keuken bij IKEA en tot op de dag van vandaag ben ik er blij mee. De kwaliteit is goed, er mankeert nog niks aan en het enige wat we hebben vervangen is de vaatwasser.

   Normaal zijn mijn gegevens al ingevuld, maar nu zag ik pas bij het verzenden dat dit nu niet het geval was.

   Like

   • Fijn dat je het even meldt. Ik dacht even dat Someone iemand anders was. Gisteren in ieder geval wel.
    Wordpress ‘doet’ dus even lastig.

    Like

 6. Eigenlijk kom ik zelden bij Ikea. Gewoon een hekel aan, heel soms, heel gericht iets willen hebben. Weet wel dat ik GC vaker bij Ikea kwam dan me lief was. Leuk dat je zo goed geslaagd bent. Haha… ben ook benieuwd naar je keuze hoor!

  Geliked door 1 persoon

 7. Nou ben ik wel heel benieuwd naar de keukenfontjes. Fijn dat het zo voorspoedig verliep bij de Ikea. Dat is ook wel eens anders…

  Like

  • De boodschappenlijstjes waren klein.Het materiaal zo gevoinden.Maar de inspiratie, en het vinden van precies het juiste werkblad, met het juiste frontje, en en en… Nam iets meer tijd in beslag dan gedacht.
   En dan was de afdeling badkamers er ook nog.. [engelsmiliey]

   Like

 8. Heerlijk om door de IKEA te dwalen en niets nodig te hebben. Nog leuker om gericht inspiratie op te doen en alvast heel veel voorpret te hebben! Ben benieuwd naar het eindresultaat …

  Like

Reacties zijn gesloten.