Klein Geluk

‘Kunnen we gebruik maken van het portaal om te zagen en zo,’ vroeg de aannemer, en ik zei ja. Zoon wees de aannemer op het balkon. ‘Misschien is dat handiger..’ zei hij. De aannemer ging voor het portaal. Op papier dan toch, want vanaf dag één van de verbouwing werd het balkon een verlengstuk van de huiskamer en de bouwplaats.

Vanuit een vooruitziende blik had ik al wat planten in veiligheid gebracht. Achter de stoelen. Maar tegen de tijd dat Zoon en aannemer op 6 januari klaar waren met de herinrichting van mijn balkon stonden alle planten buiten bereik. Ik hoopte er het beste van, en liet het los.

Vorige week zaterdag kwam ik er eindelijk aan toe om alles zo te zetten als ik het graag wil, en om het resultaat van drie maanden verwaarlozing in ogenschouw te nemen. De vijg zag er wat kalig uit, de banaan oogde bruin en bevroren, de akelei verdort.

Deze week nam ik de planten nogmaals in ogenschouw. Een momentje van Klein Geluk. De banaan is een nieuw blad aan het vormen, de vijg staat in knop en de akelei heeft haar heil buiten de pot gezocht en fleurt het balkon laag bij de grond op.

14 gedachten over “Klein Geluk

 1. Kijk, komt het toch nog goed met je planten.
  Komen er bij je vriendin ok echt bananen in de planten? Ik wist ook niet dat een banaan hier in de tuin kan.

  Like

  • Volgens mij hebben zij er nog geen bananen aangehad … Bij vrienden van hen is het vorig jaar volgens mij wel gelukt. Of ze rijp zijn geworden weet ik dan weer niet. Maar de bananen die wij eten worden ook onrijp verscheept, dus wie weet eet ik over tig jaar bananen van eigen balkon.

   Like

  • Samen met al die andere kleine akeleitjes… Een pot vol.

   Maar omdat het zo leuk tussen de tegels groeit dacht ik vorig jaar eerst dat het onkruid was. Nu weet ik beter.

   Like

  • Vriendin die ongeveer 8 kilometer zuidelijker woont heeft een hele plantage in de achtertuin. Deze komt hij haar vandaan.
   Het wachten is alleen nog op de eerste banaan.

   Like

 2. Wat super, een slimme Akelei, en de Banaan heeft het zèlf overleefd! Onze vijg loopt nog niet uit, maar het is dan ook op het noorden :-}

  Like

  • Hier een balkon op het zuiden en westen… dus dan wil het allemaal wel wat sneller uitlopen. Dat zal ook wel de redding van de banaan zijn geweest…

   Like

Reacties zijn gesloten.