Powerwash

Nee, dit blog gaan niet over het feit dat ik sinds een paar weken, en niet eens elke keer, een schepje nep-V@nish toevoeg aan de was. Gewoon om de super ecologisch vriendelijke wasnoten een beetje te ondersteunen in hun strijd tegen de zweetkakkies van Zoon. Dit blog gaat over mijn Chromebook en het %&***Y&&(* touchscreen. Wat ik kan touchen zoveel ik wil, maar wat nergens meer op reageert. Natuurlijk heb ik gegoogled.

Optie 1: maak je scherm goed schoon

Die tip werkt al jaren Drie- tot vijfmaal daags veeg ik alle vettige vegen weg, met meestal het gewenste resultaat. Tot vandaag. Het touchscreen weigert te reageren. Gelukkig bestaat er ook een optie 2.

Optie 2: voer een harde reset uit

Een harde reset. Het duurde even voordat ik doorhad hoe die werkt bij een Chromebook. In plaats van keurig via het menu het ding uit te zetten, moet dit door middel van de aanknop. Die, wanneer je dat ding lang genoeg ingedrukt houdt, ook een uitknop wordt. Bij het opstarten houd je de refresh knop ingedrukt, tot het moment waarop je in moet loggen. Oh… En zelfs als de batterij he-le-maal vol is, moet de stekker in het stopcontact zitten. Gisteren werkte dat. Vanmorgen niet meer. Na een uur boenen, uit-en aanzetten, nog meer boenen ging ik door naar optie 3.

Optie 3: Powerwash

Oftewel, het Chromebook terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Aangezien ik 99,9% van mijn bestanden in de Google wolk bewaar, njente problemas, al ben ik altijd bang dat ik net iets te veel weg gooi. Twee powerwashes later, de sokken van Zoon hebben ook wel eens twee wasbeurten nodig voordat zij niet alleen schoon maar ook weer fris zijn, deed her $%&&*(*@#$#@%$-scherm het nog steeds niet.

Helaas, pindakaas

Ondertussen heb ik gecontroleerd of dit ding niet te oud is en daardoor updates mist (nope, ik kan nog tot juni 2024 updates binnen harken). Daarna ben ik het scherm met een keukenontvetter te lijf gegaan, zonder enig resultaat. Aansluitend alle apps eraf gegooid om te checken of één van die krengen het scherm heeft uitgeschakeld. Mocht helaas ook niet baten.

Aan het eind van mijn latijn en googles’ adviezen ben ik zelfs zover gegaan om even te checken wat een nieuw exemplaar, met werkend touchscreen, kost. Het meest betaalbare model is… het model wat ik op dit moment op schoot heb liggen. Om de één of andere reden voelt dat niet als een verbetering. Bovendien, iets nieuws kopen terwijl dat waarvoor ik het Chromebook heb gekocht, rondhangen op internet, nog gewoon functioneert voelt niet goed. Dat wordt dus verder klungelen met touchpad en muis.

En wie weet doet het scherm het morgen weer. Zo niet, is er geen enkele reden om telkens met mijn klauwen aan het scherm te zitten, en bestaat er een kansje dat het scherm langer dan vijf minuten schoon blijft. Inderdaad, elk nadeel heb een voordeel. 😉

2 gedachten over “Powerwash

 1. Optie 4: haal de stekker uit het stopcontact (Let op! Deze handeling is belangrijk). Klap je chromebook dicht. Zet nu een willekeurig raam in je appartement open. Gooi met een grote zwaai je chromebook het raam uit. (Zie je nu hoe belangrijk het was om de stekker uit het stopcontact te halen?)

  En nee, jij doet dit niet. Ik doe het uiteindelijk ook nooit. Maar het lijkt me zoooo heerlijk!

  Like

  • Ik droom daar wel eens van ja… Maar ja…
   Vanmorgen deed de touchscreen het zowaar weer… 20 seconden… Maar toch… Er gloort nog ergens hoop aan de horizon.

   Like

Reacties zijn gesloten.