Aftellen

Normaal, in mijn vorige levens dus, besloot ik op een goede dag dat het tijd werd voor vakantie, bekeek de vakantieplanning en meestal had ik dan maximaal twee weken later een paar weken vrij. In een poging mijn leven te beteren prikte ik, terwijl ik nog in mijn proeftijd zat, de data voor de voorjaars- zomer-en najaarsvakantie. Als je het over een andere boeg gooit, moet je het ook goed doen.

Ondertussen ben ik al twee weken aan het aftellen. Nog een weekje te gaan, en dan heb ik drie hele weken vakantie. Vandaag kwam ik tot de conclusie dat het met die boeg wel goed zit. Zo heb ik mijn hele ambitieuze to-do lijst voor volgende week losgelaten en elk moment waarop nog geen afspraak stond afgeblokt met de woorden ‘niets plannen’. Ook heb ik het idee om begin augustus één of twee dagen naar Groningen te gaan al met Vriendin gedeeld zodat zij zich mentaal kan voorbereiden. Als klap op d vuurpijl heb ik in de laatste week van de vakantie al een koffie-date met Collegadin ingepland.

Zelfs als het hierbij blijft heb ik meer goede voornemens en voorpret dan ooit tevoren. Zucht. Een mens is nooit te oud om te leren <3.

10 gedachten over “Aftellen

 1. Goed bezig! Ik heb geen vakantie ingepland door de drukte op mijn werk. Misschien in het najaar. Ik vind het ook niet erg. Met al dat thuiswerken, lijkt het al op vakantie.

  Like

  • Onze leidinggevende zei vorige week dat collega en ik iets meer ‘me’ momentjes in moeten lassen tijdens het thuiswerken.
   Normaal loop je even naar de koffiemachine, een vergaderzaal etc. Dan ben je ook tussen de 5 en 10 minuten niet super geconcentreerd bezig. Dat heeft een mens nodig.
   Heb daar deze week wat op proberen te letten, en het scheelt qua overgeconcentreerd zijn.

   Like

 2. Heerlijk vooruitzicht toch ?!… Geniet er maar van, je hebt het verdiend als “bezige bij”! De hektiek volgt vanzelf wel weer…. Tot over een aantal weken Oppe Berg 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.