Standje lui

Ik mocht uitslapen van mijzelf… en deed dat ook. Wel drie kwartier. Verbaasd vroeg ik mij af waarom ik al gapend wakker werd. Mijn blaas had zich nog niet gemeld. Het leek mij een mooie gelegenheid om een deel van de warmte uit de kamer te krijgen, dus stond ik op en gooide de balkondeur open. De was die de nacht op het balkon had doorgebracht voelde droog. Ik schoof het hele rek de huiskamer in. Mijn blaas was ook wakker geworden. Terug in de kamer hoorde ik het tik tik tik van regen op het balkon. Ik pakte de handdoek van de stoel en legde die net zo snel weer terug. Het ding was al zeiknat. Mooi dat ik dat niet in mijn kamer wilde hebben.

Tussen de buien door is het droog. Logisch, want anders zouden het geen buien maar een BUI zijn. Duh. Maar goed, tussen twee buien door nam ik het balkon onder handen. Van standje normaal naar standje vakantie. Met een eethoek en een zithoek. Ontbijten terwijl de zonnestralen nog te houden zijn. Loungen in de schaduw. Lezen in, al naar gelang de stand van de parasol, de zon of in de schaduw. Vijf minuten werk, maar het voelt als mission accomplished.

Ondertussen is het weer droog. Zodra de handdoeken en kussen dat ook zijn ga ik naar buiten. Met deze temperatuur (de zon prikt zelfs binnen) zal dat drogen niet veel tijd in beslag nemen.

12 gedachten over “Standje lui

 1. Dat ziet er heerlijk uit. Zo lekker om op je balkonnetje te genieten. Ik ben ook zo blij met mijn balkon. Een minimum aan onderhoud en een maximum aan plezier.

  Like

 2. Een oranje parasol vind ik dan wel weer erg grappig. Toch nog een zonnige kleur boven je hoofd.🙂

  Like

 3. Hier heeft het alleen geregend terwijl ik nog in bed lag. Voor half zeven. Daarnet 55 km gefietst en geen druppel gevallen, maar het dreigt…Ik vind dat jij een knus balkon hebt!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb de parasol ook deels gekocht omde planten te beschermen…

   De regen was hier redelijk vlot voorbij. Nu is het wachten op het onweer, maar tot die tijd is het goed buiten toeven onder de parasol, uit de zon, in de wind.

   Like

 4. Ik sta al wat langer in een luie stand.
  Mijn tuin is groot genoeg om daar verschillende momenten van de dag door te brengen.
  Maar binnenshuis heb ik een zomer- en winterinrichting.

  Ja, elk verfrissend regenbuitje is vooral voor mijn planten zeer welkom.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.