Mijn vraag is beantwoord…

Een paar weken geleden schreef ik het blog vraagteken. De vraag waar ik in dat blog op uitkwam was, is die dikke kat die ooit schuin schuin onder mij woonde verhuisd of overleden. Ik wist toen al dat ik voor het antwoord de buurman nodig had. De beste man is een bron van informatie wat de buurtbewoners betreft.

Gisteren zat ik in mijn hoekje bij de schutting, en hij midden op zijn balkon. Het was praatweer. Via vakantie, corona, de wereldpolitiek, wonen in Amerika en de geschiedenis van de Nederlandse taal kwamen wij uit bij de flat. Nou ja, ik kwam daar op uit met de vraag, Wonen er schuin onder jou nieuwe mensen? want het kattentrapje is weg.

Lang verhaal kort. Buurman heeft nieuwe onderburen. De moeder van de vorige eigenaar van het appartement, en de adoptievader van het dikke poezenbeest, is aan het begin van het jaar komen te overlijden en liet haar zoon een villa in een zuidelijk gelegen dorp na. Na wat wikken en wegen, en proberen hoe het poezenbeest er op zou reageren, is de vorige eigenaar met goedkeuring Troel, naar het zuiden verhuisd. In plaats van de straat maakt madam nu een enorme tuin onveilig en is helemaal gelukkig.

Eind goed, al goed dus!

14 gedachten over “Mijn vraag is beantwoord…

 1. Ik krijg van die visioenen van de buurman in die serie over Tim the Toolman (eeeeeeuwen geleden). Van die buurman zag je altijd alleen zijn ogen boven de schutting uit. De hele serie lang! Heb jij jouw buurman wel eens helemaal gezien? 😉

  Maar ehh, fijn dat de kat oké is.

  Like

  • Ja hoor. In de supermarkt… En die keer dat hij zich buiten had gesloten en aan mijn kant over de schutting wilde klimmen… En die keer dat de rollen omgekeerd waren en ik via zijn balkon naar het mijne mocht schravelen. Als een echte gentleman (uitgesproken met Duits accent) bood hij aan om dat voor mij te doen maar ik heb zo mijn trots ..

   Like

 2. Ach..je went er aan en sluit je er voor af.
  Wat er boven of beneden wordt gezegd, krijg ik niet mee. Dus op zich heeft de architect goed anti-akoestisch ontworpen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dus dat was geen babbel over de heg maar door schutting. Dan moet je wel goed in elkaars richting praten, anders vervagen de klanken.
  Maar een hele geruststelling om te weten dat de kat goed is terechtgekomen. Ik kan me daar ook zo’n zorgen om maken, om die dingen.

  Like

  • Als we praten zit er altijd een schutting tussen.. Zo eentje met veel ruimte er tussen, dus zelfs wanneer je er half met je rug naartoe zit ben je goed verstaanbaar.

   Soms is dat vervelend 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.