Hyper focus

Ik kan procrastineren als de beste maar als ik eenmaal begin… ga ik als een speer, schiet in een hyper focus en vergeet alles en iedereen om mij heen. Zo ook met de jurk. Rond een uur of negen ‘s-avonds hield ik het pas voor gezien. Vooral omdat mijn handen gingen protesteren. Met name mijn linkerduim voelt alsof er met een hamer op is geslagen.

Het resultaat tot nu toe

Het begint al op een jurk te lijken. Eenmaal op de hanger zag ik ook wat puntjes die overnieuw moeten. De mouwen zijn iets te lang. De hele jurk is, zeker aan de bovenkant, te wijd. Onder de armen heb ik de bocht niet goed gemaakt dus daar moet wat losgetornd worden. Het gerimpelde inzetstuk ziet er aan één kant prima uit maar aan de andere kant hangt van alles los. Bovendien moet ik iets bedenken om de zakken vast te maken, maar daarvoor moet ik eerst weten wat de voor- en wat de achterkant van de jurk wordt.

Bovenal heb ik beter naai gerei nodig. Morgen ga ik eerst op zoek naar betere (lees scherpere (is dat wel verstandig Mam??)) naalden. Een vingerhoed is denk ik ook geen overbodige luxe.

Het plan

De rimpel losmaken, net als de zij-naden van het lijfje en deze beide 1,5 centimeter meer naar het midden plaatsen. De mouwen inkorten. Voor- en achterkant bepalen. Zakken vastzetten. Rok rimpelen en dan kan de hele boel gezoomd worden.

Had ik al gezegd dat ik vind dat ik mooie stiksteekjes maak en dat ik het leuk vind om die te maken? Bij deze.

12 gedachten over “Hyper focus

 1. Jemig! Oneindig veel bewondering voor je geduld. Als in zo’n project bij mij de term ‘opnieuw’ voorkomt, verlies ik mijn geduld. Dan ga ik uitzoeken of dat nou een beetje wil branden, die stof. Of dat dat door een schredder kan, of zo. Het wordt wel een prachtjurk!

  Like

   • Weet ik. Maar de steken horen toch aan te sluiten? (Mijn perfectionistische inslag krijg ik maar niet getemd.)

    Like

    • Ik ben een beginnen en sla wel eens een millimeter over. Maar zelfs wanneer je twee draden oppakt, en vier overslaat, twee oppakt en vier overslaat, wordt een naad stevig dus…

     Beter bewijs dat ik geen machine ben is er niet…

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.