Powerrrrrr

Back in January, aan de vooravond van de verbouwing, zocht ik een logeeradres voor de meer dan uit de kluiten gewassen Monstera. Die andere plant, die enorm groot gegroeid was, zou het wel redden.

Na vijf dagen vol stof zette ik die plant heel even buiten in de regen, zodat het stof er af kon spelen. Toen vergat ik dat die plant daar stond. Een week later had de plant de eerste vorst doorstaan en begon het bruin al overal te tonen. In gedachten nam ik afscheid.

Bron: 1 Million Women (Instagram)

Na de verbouwing zag de plant er zielig uit. Heel zielig. Ik verwijderde alles wat duidelijk dood was. 99% van de plant dus. De rest gaf ik nog een kans. Nu, dik zes maanden later, ziet de plant er nog steeds niet uit. Maar dicht bij de aarde gloort er hoop in de vorm van een aantal nieuwe bladeren. Nog klein, maar helder groen en fris ogend. Verscholen achter het wat oudere, aangetaste groen. Hoe dan ook…. Het voelt inderdaad powerful.

12 gedachten over “Powerrrrrr

 1. Ik ben gek op orchideeen en deed altijd veel moeite om ze weer in bloei te krijgen. Echter die paar bladeren en lange kale stengels was ik op een gegeven moment zat. Nu bied ik ze met liefde aan op de planten en stekjesruil in onze woonplaats. Hoef er niets voor terug maar als men wat over heeft vind ik ruilen leuk. Zolang t maar niet halfdood is…;-)

  Like

  • Ik en orchideeën zijn geen goede combinatie. Ik heb ze nooit in leven weten te houden Mijn moeder kon dat wel. Na haar overlijden zijn twee van haar planten naar mijn huis verhuisd. De ene heeft dikt 2,5 jaar gebloeid., de andere bloeit nog steeds. Het uitgebloeide exemplaar staat nu samen met een pas gekocht reeds uitgevloeid exemplaar in een donker hoekje zodat ik beide planten even kan verwaarlozen. Zo deed mam dat ook. Kijken of het werkt.

   Like

 2. De theorie hierachter is dus dat het jubileumseizoen van Wie is de mol? begonnen is, met als thema Renaissance. Wedergeboorte. Vandaar dat jouw plant nu weer begint op te krabbelen.
  Gelukkig heb je hem niet weggegooid.

  Like

 3. Ik, idioot die ik ben, vind het altijd zielig om planten waar nog een beetje leven in zit weg te gooien. Ik stel me altijd voor hoe ik me zou voelen als ik een plant was. Doe je zo je best om met je laatste krachten nog een beetje groen te produceren… Dus heel goed van je! Het komt vast goed met jouw groene vingers.

  Geliked door 2 people

 4. Ik zie meer kamerplanten in tuinen onze winters overleven.
  Door de Klimaat Crisis veranderen onze seizoenen.
  Kamerplanten, kasplanten voelen zich daardoor ook op onze balkons en in onze tuinen thuis.

  Bezorgde groet,

  Like

  • Zoals een vijg en een banaan die de winter op het balkon overleefd hebben. Deze plant staat al weer een tijdje binnen. Nou ja, plant.. Deze bladeren staan al weer een tijdje binnen…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.