Euhmmmm …

Dankzij de korte(re) stukken wandelen, in een rustiger tempo, is het besef dat, wat er bij de Cardioloog ook uitkomt, ik geen twintig meer ben volledig tot mij doorgedrongen. Ik was even bang dat ik door fysiek veel minder te doen, ik nog slechter zou gaan slapen dan ik al deed, maar niets is minder waar. De laatste maanden was ik oververmoeid moe, en nu ben ik moe. Minstens zes uur slaap achter elkaar moe. Daar knapt een mens enorm van op, kan ik je zeggen.

Dan stap je op een zaterdag zo fit als een hoentje uit bed en denk je, badkamer here I come. En het was nodig. De huiskamer heeft een week of wat geleden nog een goede beurt gehad, de badkamer al weer een paar maanden geleden. Natuurlijk houd ik de badkamer bij, maar zo af een toe een deep cleaning sessie kan geen kwaad.

Fit als een hoentje dus. Eerst deed ik de strijk. Toen stofte en zoog ik de slaapkamer. Zette een was aan. Haalde de badkamer leeg. Ging als een malle tekeer. Besteedde meer dan normale aandacht aan de wc. Zoog gelijk maar de hele verdieping, hing de was op en trok als laatste een dweil door badkamer en wc. Toen ging ik zitten en dacht… Dah wah nie slim van mai… Die twee keer een half uur wandelen van vandaag heb ik binnenshuis al gehaald. Zeker qua energie.

Nou ja, Zoon hoeft niet bang te zijn dat ik de keuken ga poetsen en het vuilnis weg ga brengen. Dat mag hij vandaag echt zelf doen. Ik blijf de rest van de dag lekker zitten. En voor de volgende keer weet ik: kleine etappes (kleiner dan vandaag), voldoende rustpauzes tussendoor nemen (vaker en langer dan vandaag), en vooral niet meer denken dat ik nog als in mijn twintiger jaren binnen een uur de hele keet op z’n kop kan zetten. Dat laatste is waarschijnlijk het lastigste. Maar op een dag…

22 gedachten over “Euhmmmm …

 1. Misschien is het ook een karaktertrekje. Of iets in je genen. Bij mij wel in elk geval. Mijn moeder was ‘de witte tornado’ vroeger. Kwam uit een Ajax-reclame, geloof ik. Tja, als je daarvan afstamt, houdt het niet op bij alleen de badkamer soppen.

  Like

 2. Zo jammer dat dat gevoel pas achteraf komt, als je gaat zitten.
  Ben ik bezig in het huishouden, dan heb ik altijd zo’n moment dat ik moet gaan zitten, dat het op is. En dan kan ik na een kwartier tot een half uur weer verder.

  Like

  • Op tijd naar bed lukt ook steeds beter. Langer blijven liggen niet. Vind mijn blaas niet leuk. En als ik eenmaal aan de wandel ben, voelt terug naar bed gaan voor 5 minuten snoozen een beetje meh…

   Geliked door 1 persoon

 3. Doseren is de boodschap, je hebt er zelf het meeste baat bij. Ik was ook onvermoeibaar, maar tegenwoordig die ik ook alles op mijn gemak en niet teveel tegelijk. Goed voor jezelf zorgen hoor! Succes! Een een rustig weekend gewenst!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.