Overbelicht

In een poging zo optimaal mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. schoof ik een week of wat geleden mijn werkplek de keuken uit. Net voor de verwarming en het raam stopte ik. In zowel eerste, tweede als derde instantie was ik erg blij met verhuizing. Het licht was beter, dankzij een strategisch geplaatste stoel had ik tijdens de relaxmomenten een voetensteun ter beschikking en het vrije uitzicht op straat maakte dat ik meer dan anders dacht aan ‘even naar buiten toe’-momenten.

Er kleefde slechts een groot nadeel aan de positionering van mijn werkplek. Tijdens team meetings was ik zwaar overbelicht. Ik oogde spookachtig en ziekelijk wit. Dus zat ik te pielen met de luxaflex, verhuisde regelmatig naar de keukentafel (au mijn rug) en toen het weer ook nog eens zo somber werd dat elke verleiding om naar buiten te gaan spontaan in de kiem werd gesmoord wist ik dat het wederom tijd was voor verandering.

Na een kort denkmoment wist ik dat ik niet terug de keuken in wilde. Ik ben erg blij met hoe de eettafel nu staat opgesteld. Dat geldt ook voor het tafeltje met monsterlijke plant. Ook al is de plek niet ideaal, gevoelsmatig bleef alleen het hoekje bij de TV als mogelijkheid over. Qua licht nog steeds een prima plek en ik kan nog steeds naar buiten kijken (al zie ik vooral balkonmuur). Nadeel is wel dat de werkplek nu een integraal onderdeel van de zithoek is geworden.

Het is niet anders. Moet ik mijn bureau in het vervolg, net als de keuken, elke dag opruimen. Er zijn ergere dingen in het leven. Dat ik wellicht nog steeds te dicht bij het raam zit en nog steeds overbelicht wordt. Mocht dat zo zijn, dan weet ik hoe ik volgende week mijn vakantie ga beginnen. Inderdaad, met het schuiven van meubels.

12 gedachten over “Overbelicht

  • Ik ben blij dat ik de keukentafel achter mij heb gelaten… Zo’n bureautje doet wonderen voor je gevoel van professionaliteit.

   Like

 1. Het is soms inderdaad even zoeken naar de beste plek. Mijn werkplek zit in een kantoortje achter onze keuken, en soms verblind de zon mij wel eens. Maar ik wil toch niet veranderen.

  Like

  • Eerder stond-ie 2 meter naar links.. Dus ook in de woonkamer.
   De stoel matcht aardig met de stoelen. Ben alleen voor een andere kleur gegaan; er is al genoeg grijs in deze wereld (en in mijn huis) ..

   Geliked door 1 persoon

  • Voor een kamerscherm is mijn huisje net weer te klein.
   Ik vind de stoel heerlijk zitten. Was even fröbelen om de juiste instelling te vinden, maat nu heb ik er wat aan.

   Like

  • Onder de stoel gelukkig wel, maar dat vergeet ik telkens. Dag 1 is goed verlopen. Ik heb een halve dag op locatie gewerkt.

   Like

  • Eigenlijk deed ik dat altijd al. Laptop dicht, schrijfblok en agenda recht leggen. Eventueel telefoon opladen. Eigenlijk geen werk…

   Like

Reacties zijn gesloten.