Niet handig …

Half twaalf vanmorgen. Ik voelde een knaagje in mijn maagje. De koelkast oogde als de mond van een tandloos besje. Leeg. Ik besloot het boodschappen doen niet uit te stellen tot het moment waarom mijn telefoon zegt dat ik pauze heb, maar meteen te gaan. Tussen twaalf en twee ziet het zwart van de jeugd bij de grootgrutter.

Bepakt (twee telefoons en een beurs) en bezakt (de boodschappentas) liep ik vijf minuten later, keurig voorzien van een mondkapje, de supermarkt binnen. Ik had de eerste boodschappen al gescand en dacht na over wat ik nog meer nodig had toen er ergens achter mij een telefoon afging. Een bekend deuntje. Ik zag de mensen naar mij kijken, en realiseerde op dat moment dat het geluid uit mijn achterzak kwam.

Snel pakte ik de telefoon, en nam het gesprek aan. Ik kan je één ding zeggen, pogen zachtjes te telefoneren in het openbaar, terwijl je voorzien bent van een mondkapje, gaat niet lukken. Ik deed het kapje af en herhaalde mijn naam. Waarom ik gebeld had. Euh…. Ik had niet gebeld. Of ik het zeker wist. Ik wist het zeker. ‘Sterker nog, ik sta bij ah in een bak groenten te grabbelen,’ zei ik. ‘Maar misschien is het een broekzak gesprek geweest,’ voegde ik eraan toe.

We beëindigde het gesprek. Ik deed mijn mondkapje weer voor en wist…. ik ga geen boodschappen meer doen wanneer ik telefoondienst heb. Bellen met een mondkapje is voortaan en no go.

10 gedachten over “Niet handig …

 1. Plus: ik vind bellen in de supermarkt, en dus geen boodschappen doen, terwijl er een RIJ buiten staat te wachten niet helemaal netjes…. ZOOO irritant, al die “dames” die luidkeels kwelen in hun foon, terwijl er buiten mensen in de druipende regen staan….

  Like

  • Als er een rij zou staan, had ik de telefoon niet opgenomen.
   In de rij staan om een winkel binnen te gaan, heb ik gelukkig sinds april/mei niet meer meegemaakt.

   Like

 2. Hahaha! Zo had ik bedacht mijn nachtbeugel op kantoor te dragen. Tenslotte ben ik daar toch maar in mijn eentje. Was een strak plan. Tot de telefoon ging en bleek dat ik heel raar klonk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan je verzekeren dat het wendt hoor, telefoneren met een mondkapje op. Werk aan een servicebalie, doe dit heel vaak elke dag, en het levert geen problemen op. Maar midden in de supermarkt is natuurlijk wel vervelend.

  Like

  • Ik denk dat het probleem inderdaad meer lag in bellen in de supermarkt dan aan het mondkapje…. Dat laatste is een kwestie van duidelijk praten terwijl ik in de supermarkt wil gaan mompelen…

   Like

Reacties zijn gesloten.