Appel

Mijn moeder hield wel van een koopje. Net als haar zusje en haar moeder. Geld oppotten konden en kunnen de dames als de beste. spaarzame typetjes dus. Behalve wanneer het op koopjes aankomt. Drie voor de prijs van twee was een reden om fors in te slaan. Zo fors, dat er na verloop van tijd heel wat potten en blikken met overjarig spul in de kast staat. Dag opgepot geld.

Mijn voornemen is daarom altijd geweest verstandig te hamsteren. Ik heb zelden voor meer dan een paar weken voedsel op voorraad om te voorkomen dat iets uit het zicht raakt en uiteindelijk te lang in de kast staat. Da’s zonde geld.

Deze week heeft mijn grootgrutter de a-merken glutenvrij in de aanbieding. Drie voor twee. Gelukkig mag combineren, dus van de meeste dingen heb ik niet meer dan twee stuks gekocht. Maar ik ben wel heulemaal los gegaan. Terwijl Zoon een deel van de schat in de diepvries liet verdwijnen zei hij Oma zou trots op je zijn.

Ik kijk naar de bon, zie de korting en denk dat hij gelijk heeft. De appel valt niet ver van de boom.

12 gedachten over “Appel

 1. Mooie opmerking van Zoon. En hij heeft gelijk, natuurlijk. Ik hamster ook verstandig. Ik laat me nooit verleiden om dingen te kopen, die ik normaal ook niet zou kopen, alleen omdat ze in de aanbieding zijn. Maar bij wasmiddel en shampoo wil ik nog wel eens groot inslaan. Ik hamster met mate, zeg maar.

  Like

 2. Ik hou er ook wel van om een kleine voorraad te hebben van dingen die ik, merkvast als ik ben, altijd gebruik. En die dingen koop ik ook het liefst met korting

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat lief van je zoon, die uitspraak! En: fijn voor jou dat je met verstand en goed voor je lijf hebt kunnen hamsteren. Hier was kort geleden de havermelk in de aanbieding (en die gebruiken wij veel), met een UHD van ver in de toekomst, dus ons koude keukenkastje staat vol, en de komende maanden hoeven wij geen havermelk meer te kopen. Voelt toch wel lekker hoor…

  Like

 4. Mijn ex sloeg na de maandelijkse betaaldag voor 3 maanden eten in. Een gewoonte overgebleven uit slechtere en armere tijden.

  Tegelijkertijd kon zij zich ontzettend in de schilden werken ….

  Ach, eenieder heeft weer andere rare gewoontes.

  Ik probeer nu te leren om te genieten van mijn spaarpotten. Geld uitgeven op een leuke manier in Corona tijden is moeilijk kan ik jou zeggen.

  Een goede vriend zegt voortdurend: in die houten jas zitten geen zakken. Daarom heb ik ook al jaren een testament waarmee ik mijn tegoeden aan een lief persoon nalaat.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb een paar leuke dingen gevonden om geld aan uit te geven, juist nu, maar wel met mate. Het noodfonds, geplunderd voor de verbouwing, moet aangevuld worden. Maar niet zo rap dat er geen ruimte is voor ‘leuk’

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.