Stofhappers

Toen ik mijn buiten loungebank kocht, kocht ik er ook een hoes bij. Ik woon nu eenmaal niet extreem groot, en om bij slecht weer de kussen in mijn huiskamer te stallen, dat zag ik niet zo zitten. De eerste paar weken, het was nog vroeg in het seizoen, deed ik braaf de hoes over het bankje. Het leverde leuke plaatjes op.

Het werd zomer, ik zat lekker buiten en toen de eerste druppels vielen, pakte ik snel alle kussens op en bracht ze naar binnen. Iets met geen zin om voor heel even met de hoes te stoeien. Er volgde weken van regen, en de kussens stonden binnen. Op droge momenten greep ik een paar kussens en ging even buiten zitten. Altijd met het idee, dadelijk doe ik de hoes erom. Iets wat ik nooit deed.

Buiten dat de kussens (4 grote van de bank, drie kleintjes voor de sier) altijd in mijn huiskamer bivakkeerde, was het mij ook niet meer gelukt de hoes zo klein op te vouwen dat deze in de bijgeleverde hoes paste. Nog meer stofhappers in huis.

Ondertussen staat het bankje niet meer achter tegen de schutting, maar in het zicht. Gevoelsmatig een reden te meer om de kussens naar binnen te halen, en niet te bedekken met een hoes. Want die hoes, die ziet er niet echt uit.

Tot vandaag. Ik ging stofzuigen en kwam in de huiskamer een aantal stofhappers tegen. De kussens van het bankje, de hoes, en nog wat spul. Ik had een opruimbui. Als ik die heb, dan moet ik daar gebruik van maken. Dus gingen de kussens en de hoes naar buiten. Het was even worstelen, maar nu zit de hoes strak om het bankje. Een beetje zoals mijn oma (van vaders kant) vroeger de meubels, in de kamer waar wij alleen op zondag mochten komne, met plastic bedekte. Het bankje is zo (als de hoes droog is) voor korte luchtpauzes best te gebruiken.

En mijn huiskamer is haar uitdragerij-look gelukkig weer kwijt. 🙂

5 gedachten over “Stofhappers

  1. En volgend jaar gewoon laten zitten. Dan worden je kussens niet vies als je knoeit. 😉
    Maar wel een goed idee. Ik heb geen hoes en weet nooit waar ik mijn kussens moet laten. Ik prop ze altijd onder een ongebruikt bureau. Maar dat irriteert me eigenlijk ook.

    Like

Reacties zijn gesloten.