Hotels

Laat ik beginnen met stellen dat ik geen geroutineerde hotelbezoeker ben. En veel bezoeken liggen zo ver in het verleden, dat ik de details wel vergeten ben. Ik concentreer mij dus even op de laatste tien (of zo) jaar, en dan met name de keren dat ik alleen op een kamer sliep. Zakelijk had ik dat al wat keren meegemaakt. Je krijgt een wat kleinere twee persoonskamer en je kunt ter plekke kiezen welk bed je gaat gebruiken.

Het eerste hotel (ergens in de kop van Noord-Holland) waar ik in mijn eentje privé verbleef, bleek daarom een verrassing. Wel twee bedden, maar de schoonmaak had beslist welk bed ik ging beslapen. Het andere bed was niet opgemaakt. Een vreemde gewaarwording die het ongemakkelijke gevoel wat het hele hotel mij gaf alleen maar versterkte. Dat het opgemaakte bed ook nog eens ruk van kwaliteit was (het onopgemaakte bed trouwens ook) maakte het een ervaring die niet voor herhaling vatbaar was.

Mijn tweede privé ervaring was gelijk aan mijn zakelijke ervaringen. Misschien omdat ik niet alleen reisde maar wel twee eenpersoons kamers reserveerde. Wellicht dat er gedacht werd dat het om een zakelijke trip ging. Het betreffende hotel staat in Groningen. Sowieso een leuk hotel (al ben ik vergeten hoe het heten) al hing de bewegingssensor voor het licht in de badkamer niet helemaal logisch waardoor ik tijdens het douchen ineens in het donker stond. Wapperen met handen bleek niet voldoende. Ik moest echt de douchcabine open maken. 😉

In het derde hotel, Scheveningen januari 2018, had ik een echte eenpersoonskamer geboekt. Een budgetkamer. Douche en toilet deelde ik met de overige budget bezoekers van de derde verdieping. Die kamer gaf mij een Harry Potter in de kast onder de trap gevoel. Maar dan zonder de trap. De kamer was dertig centimeter breder dan het bed, en ongeveer 20 centimeter langer. Ik heb begrepen dat het voor Japanse begrippen een royale kamer was. Maar het bed was goed en uiteindelijk draait het daar om.

Terwijl ik dit type zit ik op het bed van het vierde hotel waar ik in mijn eentje op een kamer vertoef. Het bed neemt minder dan de helft van de ruimte in beslag en is goed Een stevig matras en twee dito kussen. De badkamer is niet groot, wel netjes. Door de geringe omvang van de ruimte is het even manoeuvreren om mijzelf op het toilet neer te vleien. En het is een laag toilet. Iets wat ik al tien jaar niet meer gewend ben. Mijn knieën denken dat ik er al ben terwijl mijn billen nog zweven, En het vullen van de spoelbak maakt enorm veel lawaai. Waar ik op dat moment weinig last van heb, maar voor de buren is het minder.

Vanmorgen zag ik pas mijn uitzicht. De binnenplaats. Om verliefd op te worden. Ik waan mij in een Engelse badplaats en verwacht elk moment Miss Marple of Hercule Poirot te zien. Aangezien ik over een half uurtje vertrek, waarschijnlijk voor de eerste doden vallen.

Het moge duidelijk zijn dat ik in een oud pand vertoef. Een pand wat ook nog eens midden in het centrum staat. In een bepaald licht straalt het nog de grandeur van 100 jaar geleden uit Bij goed licht schijnt de vergane glorie overal doorheen. Maar het heeft zeker charme. Ik ben het dus niet eens met de reviewer die het hotel één ster gaf. de motivatie Het was warm in de kamer, en een raam openzetten ging niet vanwege het lawaai vanuit een nabijgelegen uitgangsgelegenheid.

Dan ga ik nu uitchecken en naar Vriendin wandelen.

6 gedachten over “Hotels

  1. Oh, ja! Ik houd daar van! Dat doe je goed! Toen ik in Groningen was, verbleef ik in een B&B waar een briefje lag met het verzoek die naaktslak die ’s nachts over het aanrecht liep in de vuilnisbak te gooien. We hebben ‘m niet gezien, gelukkig. Maar ook geen brood gesmeerd aan dat aanrecht.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb in een paar honderd hotelletjes overnacht. Vaak maar 1 nacht per keer tijdens fietsvakanties. Maar ook maanden achtereen in 1 hotel voor het werk. Belangrijk is een goed hard en schoon bed, geen verkeerslawaai en een goeie douche. Wilde eigenlijk nooit van te voren boeken. Vooraf is moeilijk vast te stellen of een bed hard is en omgevingsgeluiden acceptabel. Tijdens fietsvakanties zocht ik vaak wat in een achterafstraatje. Zo heb ik ooit in Monaco geslapen op de nacht voor de F1 race. Eerste hotelletje was al raak. Netjes en zeker niet duur. De volgende dag weer verder gefietst, heb nog steeds niets met dat gerace.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.