Hartverzakking

Eén van de eerste dingen die ik na mijn contract verlaging deed was de wekker niet meer om zes maar om half zeven zetten. Het mocht niet baten. Zomer, winter, vakantie, door de week of weekend, ik word altijd om zes uur, uiterlijk kwart over zes, wakker. Meestal sta ik op; soms blijf ik liggen en slaap dan nog een onrustig half uurtje.

Vanmorgen werd ik om kwart over zeven wakker. Het moet niet gekker worden. Wel met een snotneus en een onplezant gevoel in de keel en een naar hoestje. Rond het middaguur informeerde ik Vriendin II dat ik mij niet helemaal bon ton voelde en als het morgen nog niet over was, ik een test zou doen. Ik denk dat ik moe ben, of het is hooikoorts, schreef ik. Ergens in ons app-gesprek werd besloten onze ontmoeting niet door te laten gaan zodat ik en scheef zij, dat krijg je van al die sociale contacten.

Fok ja. Ik had donderdag en vrijdag met aardig wat collegae in één ruimte doorgebracht. Wat als ik positief bleek te zijn. In plaats van het nog een nacht aan te zien deed ik een thuistest. Twintig spannende minuten later bleek ik negatief. Ik heb dus gewoon iets ouderwets onder de leden. En ik hoef mijn leidinggevende geen hartverzakking te bezorgen. 😎

12 gedachten over “Hartverzakking

 1. Oh ja, dat ouderwetse is er ook nog. Je zou het bijna vergeten. In mijn omgeving lijkt de golf c-gevallen alweer voorbij. Gelukkig…
  Beterschap daar! x

  Geliked door 1 persoon

 2. Corona geeft veeeel meer hartverzakkingen dan griep of verkoudheid – ook als de symptomen verder hetzelfde zijn…. En ja, het is ECHT hooikoorts/snotter/verkoudheidstijd! Ik wens je beterschap…

  Geliked door 1 persoon

 3. Echt zo bizar… Hier twee weken terug ook een feestje geweest. Na maanden niet zoveel mensen gezien te hebben opeens een ruimte vol. De een na de ander melde zich in die week erna ziek. Gelukkig geen C. maar een doodnormaal griepje. Tot nu toe zijn wij steeds de dans ontsprongen… Hopelijk blijft dit ook zo. Toch bijzonder hoe ons lichaam dan weer het wennen aan alle en andermans bacteriën of zo. Iets wat voor C. toch ook aanwezig was??

  Like

  • Voor Corona was ik net zo gevoelig voor andermans bacteriën en virussen als ik nu ben. Ik zeg altijd dat ik een natuurlijk petri-schaaltje ben.
   En griep-, verkoudheids- & norovirus golven zijn van alle tijd.

   Geliked door 1 persoon

 4. Hmmm… dat snap ik niet. Als jij al je collega’s met iets ouderwets hebt aangestoken, krijgt je leidinggevende dus geen hart verzakking? Ik probeer me even gewoon een wereld zonder testen voor te stellen hè… 🤔

  Like

Reacties zijn gesloten.