Nieuwe budget categorie

Het begon met een appje van Vriendin. Of ik zin had om met haar naar de open dag van ptah-kunstadvies te gaan. Ik opende de link, zag om welke kunsthandel het ging en schreef daar heb ik altijd al eens naar binnen willen gaan. Niet dat ik iets nieuws voor aan de muur nodig heb. Ik ben nog altijd blij met de Mama Mia filmposter en het schilderij van Ganesha (maker onbekend). Vriendin daarentegen…

Om twee uur was Vriendin bij mij en fietsen we langs de Maas naar het volgende kerkdorp om de galerij te bezoeken. Eenmaal daar keek ik vol bewondering naar de beelden die buiten stonden. Kleurrijke eyecatchers en de belangrijkste reden waarom ik wel eens binnen wilde kijken. Met mijn ogen gericht op de beelden keek ik niet naar de etalage en stapte achter Vriendin de zaak binnen.

Het ontvangst was vriendelijk en al snel liepen wij voorzien van een kopje koffie tussen de kunst. Ik ga niet zeggen dat we onze ogen uitkeken, maar we zagen beide wel wat moois hangen. Vriendin was met name gecharmeerd van het werk van Ramona Nieuwenhuisen. Ik zag wat mooie Japanse prenten maar niet mooi genoeg om te overwegen mijn filmposter te verhuizen. Nadat we zowel binnen als buiten alles bekeken hadden, kregen we uitleg over het werk van Ramona. In de etalage hangen ook nog drie werken van haar, kregen we te horen.

Bij het naar buiten gaan keek ik eerst weer verlekkerd naar de beelden en liet mijn ogen nog even over de etalage dwalen. Het eerste schilderij was raak. Donderslag bij heldere hemel. Verliefd tot over mijn oren.

Nee, ik heb het niet meteen gekocht. Zo’n kunstwerk is iets duurder dan een poster van IKEA. Ik laat het even bezinken. Wel heb ik een nieuwe budgetcategorie aangemaakt. Als de verliefdheid blijft wordt dit kunstwerk mijn cadeau aan mijzelf als ik 60 word. Verhuisd de poster naar de gang of mijn slaapkamer en heb ik eindelijk een stok achter de deur om die ene muur die nu niet helemaal egaal vergrijsd saliegroen is geverfd van een tweede laag te voorzien.

En dat allemaal door een appje en beelden van vogels met kleurige bekken.

4 gedachten over “Nieuwe budget categorie

Reacties zijn gesloten.