10 kleine dingen

Een maandje geleden ging ik overstag en kocht, rechtstreeks bij de bron, de planner die ik voor dit jaar in gedachten had. Mijn eerdere poging het ding via een tussenhandelaar te kopen resulteerde in de ontvangst van een verkeerde planner. Maar nu heb ik het correcte exemplaar besteld. Ongedateerd dus ik kon er zo mee beginnen.

Buiten dat ik blij wordt van deze lay-out en de manier waarop je bijna wordt gedwongen niet meer hooi op je vork te nemen dan er op de vork past, staat het ding vol met inspirerende quotes en weekopdrachten. Die je niet hoeft te volgen, tenzij een opdracht je aanspreekt. Zoals de opdracht van deze week. Noem 10 kleine dingen waar je blij van wordt, en probeer deze week daar tijd voor vrij te maken. De restrictie: niet lang nadenken maar gewoon opschrijven wat je spontaan te binnen schiet.

Mijn lijstje ziet er als volgt uit:

 • in de zon zitten (check)
 • lezen (check)
 • wandelen
 • op het pontje
 • auto rijden (check)
 • bloggen (check)
 • dansen
 • (vals) zingen
 • ijsje eten in goed gezelschap
 • koffie in goed gezelschap (check)

Morgen ben ik vrij en nu ben ik aan het twijfelen tussen een fiets- of wandelrondje inclusief pontje of iemand zo gek te krijgen om een ijsje met mij te gaan eten. Ik vermoed dat het 100% afhangt van mijn lezers. (Edit: Binnen 19 minuten na verschijnen van dit blog was de afspraak gemaakt 😉 )

Maar goed. de quotes en de kleine opdrachten (zonder dwang) zijn toch wel een groot onderdeel van de attractie van deze planner. Hoe ziet jouw lijstje eruit?

14 gedachten over “10 kleine dingen

  • Ik heb voor volgende week weer 10 kleine dingen bedacht. Omdat het kan.
   Het pontje gaat volgende week in de herhaling..

   Like

 1. Dat ijsje eten is gelukt, zo zag ik elders 🙂
  Mijn lijstje:
  1. In de tuin bezig zijn (elke dag)
  2. wandelen met de hond (dito)
  3. handpan spelen (vanavond!)
  4. bloggen (uuhhmmm… teveel inspiratie….)
  5. ruiken aan de was die in zeewind en zon gedroogd is (vanavond, jeejjj)
  6. knuffelen met manlief (anytime)
  7. yoga! (elke dag)
  8. lezen (en wijzer worden over mezelf) over Human Design
  9. droogborstelen, douchen en dan mezelf lekker insmeren met iets van W.leda (1x per maand, pas gedaan)
  10. jouw blog lezen! (check)

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo leuk om deze vraag te lezen precies op de dag dat mijn vakantie vier uur geleden is begonnen.
  Mijn lijstje op willekeurige volgorde:
  1) De zon in de zee zien zakken – gaat volgende week gebeuren
  2) Lezen – elke dag
  3) Wandelen met honden – elke dag
  4) Fietsen – paar keer per week
  5) Naar de vogels in onze tuin luisteren – elke dag
  6) Beetje rommelen in de tuin – een paar keer per week
  7) Zwemmen – te lang geleden
  8) Met vrienden en familie bijpraten tijdens een maaltijd – vorige week en in de planning voor volgende week
  9) Kikkerdril ontdekken in het voorjaar – twee weken terug
  10) Met een van onze kinderen iets lekkers maken – dit weekend

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeh, leuk!
  – afspreken met kind (check-> vanavond)
  – uit eten aan het strand (check-> vanavond met kind)
  – muziek luisteren (check-> elke dag wel)
  – een pas verschoond bedje (check-> pas gedaan)
  – lunchen met mijn moeder (check->zondag)
  – fotograferen (op de planning voor zaterdag)
  – uitslapen (op de planning voor zaterdag)
  – lezen (check -> elke dag)
  – wandelen (op de planning voor zaterdag)
  – naar het strand (check-> vaak genoeg)

  En ooit gaan we ijs eten. Toch?

  Like

 4. Ha, dat werkt! Als ik weer eens jouw kant op kom – en dat GAAT gebeuren, het beviel vorig jaar TE goed – maken we een afspraak, deal? Tenminste, als ik voor jou onder “goed gezelschap” val (ik vind mezelf wel leuk gezelschap…..)
  Als je zoiets schrijft denk ik meteen aan mijn maaltijd bij Tapas & More (zie mijn blog 15-8-’21), en / of het ijs(je) op het terras aan de overkant – was volgens mij een tip van jou destijds?

  Geliked door 1 persoon

  • Lief. Wie weet kom ik ooit eens jouw kant op… Piep ik van te voren.

   Ondertussen staat de afspraak voor morgen al in mijn agenda. …. Soms gaat het snel.

   Like

Reacties zijn gesloten.