Van die kleine dingen

Het idee van die tien kleine dingen, dat houd ik erin. Sinds die eerste opdracht denk ik elke week na over tien kleine dingen waar ik blij van wordt. Elke week zitten er kleine wijzigingen in het lijstje. Zo staat er deze week ‘wandelen in de regen’ op. Daar had ik eerder, toen ik met een chagrijnige kop door de regen wandelde, nog niet aan gedacht.

Wat ook niet elke keer op het lijstje staat is ‘slapen in een schoon bed’. De toevoeging ‘in een schone pyjama’ ook niet. Dat voelt als te makkelijk scoren. Maar lekker is het wel.

Een paar weken geleden kocht ik nieuwe kussens voor Zoon en mij. Hij had zijn exemplaar al in gebruik genomen, die van mij lag nog steeds buiten de verpakking op te fluffen.

Gisteren was het tijd om mijn bed te verschonen, en afscheid te nemen van het kussen schandaal. Omdat ik lekker bezig was, vroeg ik Zoon te helpen om mijn matras om te draaien. De laatste tijd had ik het idee dat ik in een kuil begon te liggen. Dat, in combinatie met het aftandse kussen, maakte dat ik ‘s-morgens wat strammig wakker wordt.

Gisterenavond stapte ik in mijn nieuwe bed. Niet echt, maar zo voelde het wel. Een stevig matras, nieuw kussen, schoon beddengoed. Zelfs aan een schone pyjama had ik gedacht. Terwijl ik helemaal blij lag te zijn vond ik het jammer dat ik dit niet op het lijstje op had genomen.

Mijn lijf schijnt daar anders over te denken. Dat heeft wat moeite met wennen. Vannacht, maar ook vanmorgen, toen ik wakker werd was ik akelig ver naar de ingedeukte kant van het matras/bed gerold. En toch… toch had ik vanmorgen iets minder tijd nodig om het gekraak van de ‘krakende wagen’ onder controle te krijgen. Nog steeds blij dus.

Maar geen vinkje. Want het stond niet op mijn lijstje. De volgende keer toch beter nadenken.

Voor hen die nieuwsgierig zijn naar mijn lijstje voor deze week:

 • Koffie in de zon
 • Wandelen (anders dan anders, dus het rondje uiterwaarden telt niet)
 • Afspreken met (goed gezelschap)
 • Goed gezelschap
 • Fietstochtje (anders dan woon-werkverkeer)
 • Auto rijden
 • Fotograferen (met aandacht)
 • Bloemen ruiken
 • Wandelen in de regen
 • Uitslapen.

23 gedachten over “Van die kleine dingen

 1. PS: maar ik ben wel elke dag dankbaar dat ik uit kan slapen. En regen RUIKEN (dat het eraan komt, of niet) is ook heerlijk! Mooi lijstje. Ik ga ook weer eens een poging doen…

  Geliked door 1 persoon

  • PS2: En wat lees ik in mijn mail vandaag? Juist… ‘als je je …. voelt (vul maar in, alles begalve ‘gelukkig’ enzo) maak dan eens een lijstje met 10 kleine dingen waar je dankbaar voor bent’… Nou, hints begrepen hoor 😉

   Like

 2. Wat leuk zo’n lijstje verzinnen en er dan een paar proberen af te vinken.
  Ik heb dit omgedraaid. Ik maak einde van de week (en soms de dag) een optelling van alles waar ik dankbaar voor ben en blij van werd… Ik probeer een half blaadje te vullen. Het grappige is dat daar eigenlijk ook altijd een ” schoon bed” op staat vermeld hahaha.

  Geliked door 1 persoon

   • Ik heb nog steeds heel veel moeite met het maken van dit soort lijstjes. Zowel vooraf, als achteraf. Stom hè?

    Like

    • De eerste lijstje vloeide zo uit mijn vingers. De tweede keer vond ik lastig. Ik wilde het eerste lijstje niet één op één kopiëren en toen blokkeerde ik na het tweede dingetje. Wist niks meer te verzinnen. Deels vanuit de flits ‘ik heb deze week geen tijd om…’ en ‘wat als ik ze weer niet allemaal kan afvinken..’ Maar het is geen wedstrijd. Geen verplichting. Gewoon bedenken ‘wat is leuk’ en dan kijken of je kunt sturen. Vandaar ook de ‘kleine dingen’ . Het is geen bucketlist.

     Achteraf vind ik ook lastig. Dan staat er vijf keer dat ik blij of dankbaar ben voor x die zijn/haar schouder beschikbaar stelde etc. Maar ik vergeet die vijf minuten onder werktijd genieten van een kop koffie in de zon.

     Geliked door 1 persoon

     • Mooi geschreven! En zooooo herkenbaar… dat je zit te stressen om iets te bedenken en intussen die écht simpele, fijne dingen ‘vergeet’… het vergt oefening. Zoals met alles…

      Geliked door 1 persoon

 3. Wat ben je streng. Ik gooi gewoon alles op mijn lijstje. En dan onthoud ik de top tien. Een nieuw matras vind ik altijd wel een ding, hoor. Zo lastig om het juiste te kiezen. Voorlopig doe ik ook aan omkeren.

  Geliked door 1 persoon

  • De helft van mijn matras is nog splinternieuw. Krijg je met een twijfelaar die maar voor de helft beslapen wordt. Zelfs in het midden liggen lukt mij nog steeds niet.

   Like

    • Zal wel iets onbewust zijn. Ik ga soms wel eens aan de andere kant liggen, of in het midden, maar wordt meestal aan die ene kant wakker.
     Handig voor als ik ooit kleiner ga wonen en aan een eenpersoonsbed begin.

     Geliked door 1 persoon

     • Je celgeheugen, ofzo… weigert van het héle bed gebruik te maken. Toen ik alleen kwam te staan verkocht ik het grote 2p bed en nam een twijfelaar en daar lag ik altijd wijd-arms en wijd-beens. Elke hoekje benuttend… 😀

      Like

      • Mijn bed is mijn bed. Gekocht voordat mijn ex uberhaupt in the picture was. en daarom na de scheiding bij mij gebleven.
       Om de een of andere reden heb ik nooit de ruimte in willen nemen. Of kunnen nemen. Met dat laatste heb ik, ondanks mijn grote mond, op meerdere vlakken wel eens problemen.

       Geliked door 1 persoon

        • Ik ben best goed in het pinpointen van mijn gebreken. Het omkeren is alles wat lastig. En vaak doe ik geen moeite. Zeker niet als het over de plek waar ik slaap gaat. Er zijn belangrijkere zaken om mijn energie in te stoppen.

         Geliked door 1 persoon

         • ‘Je plek niet kunnen innemen’ vind ik geen gebrek hoor. En (alweer in Human Design) heb ik geleerd dat andersom wel schijnt te werken. Anyway… ik had gisteravond, toen ik naar bed ging, een heldere ingeving over waarom ik indertijd, na het overlijden van mijn partner, die behoefte had een HEEL bed in te nemen… schrijf ik nog wel eens een ‘familie’-blogje over 😉 Alvast dank voor je inspiratie!

          Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.