Grote bewondering

Ooit tankte ik eens per twee max drie weken, tegenwoordig eenmaal per drie tot zes (!) maanden. Hierdoor heb ik wat minder last van de stijgende benzineprijs dan sommige andere mensen. Neemt niet weg dat met een literprijs van €1,84 (tegen €2,30 bij de goedkope pomp hier om de hoek) het voor mij best loont om even naar Duitsland te rijden.

Ik ben niet de enige ‘Ollander die er zo over denkt dus het is er druk. Loei-druk. Gelukkig neemt tanken, betalen en wegrijden niet zo gek veel tijd in beslag en al snel sta ik, met nog twee auto’s voor mij, in zicht van de pomp.

Met niks anders om handen volg ik het tankproces voor mij. De deur gaat open, de bestuurster stapt uit en gaat op zoek naar het klepje van de tank. De pomp staat links, het klepje zit rechts. Zij stapt weer in en zet de auto een stukje naar voren. Dan kan het tanken beginnen. Het is een dopje met dito tank dus al snel is zij klaar en verdwijnt naar binnen om te betalen. En blijft binnen.

Aan beide kanten (er zijn iets van 10 pompen) heb ik al tweemaal nieuwe buren gekregen wanneer de bestuurster, met haar handen vol boodschappen, terug naar haar auto loopt. Verontwaardigd denk ik, dat doe je toch niet als het zo druk is. Dan tank en betaal je, zet je auto aan de kant en doet dan pas de inkopen. Zij denkt er anders over. Rustig bergt zij haar boodschappen op, en gaat dan alle losvliegende rommel uit haar auto in de prullenbak naast de pomp gooien.

In mijn achteruitkijkspiegel zie ik iemand heel boos kijken en ineens smelt de irritatie weg en maakt plaats voor bewondering. Op weg naar de benzinepomp ben ik driemaal slachtoffer van getoeter geweest. Alle drie de keren door weggebruikers die meer haast hebben dan goed voor hen is, harder rijden dan is toegestaan en het normaal schijnen te vinden om je vanuit stilstand voor een hardrijdende ambulance te gooien.

Alle drie de keren heb ik niet zo gereageerd als de toeteraar waarschijnlijk hoopte, maar ik reageerde wel. Deze vrouw te zien, die op haar gemak haar eigen prioriteiten stelt en zich niks aantrekt van boze gezichten, getoeter, middelvingers… What a badass… Grote bewondering dus. Later als ik groot ben wil ik ook zo zijn. Ik begin vandaag al met oefenen.

16 gedachten over “Grote bewondering

 1. Toen ik pas hier in het dorp woonde, verbaasde ik me over drie auto’s achter elkaar die rustig stonden te wachten tot iemand na vijf keer steken eindelijk file geparkeerd had en de weg weer vrij was. Er werd niet getoeterd, niet gescholden. En de onhandige parkeerder stak vriendelijk zijn hand op als bedankje. Dat was ik niet gewend na zo lang in Amsterdam gewoond te hebben. Ik vind het heerlijk. Maar wat die dame deed bij dat benzine station? Hm.. Dat vind ik gewoon niet zo netjes.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jouw eerste reactie: het is gewoon aso is wel de juiste. En dan kun je wel bewondering hebben dat ze gewoon haar ding doet, zonder naar iemand anders te kijken…..Maar is dat niet het probleem van de huidige tijd? Dan niemand naar een ander kijkt en dat het heel veel ikke ikke ikke is? Haar auto even ergens anders neergezet en dan haar ding gedaan had haar meer gesierd. Maar goed dat is mijn mening 🙂 Verder geniet ik van je blogjes hoor!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, wat zij deed was aso… Maar bracht niemand in gevaar. Dit in tegenstelling tot een aantal mannen die vonden dat de kortste route om de benzinepomp te verlaten (tegen het verkeer in, dwars tussen de wachtende door) beter was dan tien meter extra rijden om de echte afrit te pakken.

   Het was sowieso een kwestie van verwonderd zijn.

   Like

 3. Mmmm, ik had haar denk ik toch wel iets sympathiekerder gevonden als ze inderdaad, zoals jij al zegt, even haar auto had verplaatst 😉

  Like

 4. Gemengde gevoelens. Zelf zou ik idd de auto naar een plek rijden waar ie niet in de weg staat. Maar ja dat ga ik niet doen. Heb ook nog nooit getankt. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. En al die tijd stond iedereen daar met draaiende motor? Want dat vraag ik me al een hele tijd af hoe het er dan in zo’n rij voor de pomp aan toe gaat, of niet iedereen z’n voordeel er al wachtend doorheen aan het jagen is. En wat die dame betreft: dat kan echt niet.

  Like

 6. Ik vind t dan weer knap dat je er bewondering voor wist op te brengen uiteindelijk 😇 Ik verbaas mij momenteel vooral vaak bij t tanken in Deutschkand. Afgelopen week heb ik met afgrijzen gadegeslagen hoe een andere Nederlander 6 (!!) Jerrycans van ik denk 10 liter per stuk voltankte na de tankbeurt van zn voiture. Geen extra zekering van die dingen, gewoon los in de kattebak. Nog steeds vraag ik me af of hij zich beseft dat dat echt linke soep is EN, zover ik weet, ook hartstikje strafbaar (en in dat geval dus ook weg voordeel), en t lijkt mij best irritant om achter zo’n tanker te staan 🤣

  Dat mw haar ding wil doen bij het tankstation is absoluut haar goed recht maar in mijn ogen is het dan toch echt fatsoenlijker om die auto even te parkeren. OOK als t niet stikt van de prijsbewuste Hollanders 😉

  Like

  • Tuurlijk was een andere volgorde hanteren handiger geweest. Maar toch…

   Dat van die jerrycans is belachelijk en gevaarlijk.. Wel net iets minder erg als de Amerikanen die dat spul in plastic tassen probeerde te vervoeren met enkel een knoopje aan de bovenkant (die vaak niet afsluit) ..

   Like

 7. Bewonderenswaardig dat iemand zo rustig haar eigen prioriteiten kan stellen. Maar iets in mij zegt toch ook dat het, gezien de omschreven situatie, ook aardig “asociaal” is richting de wachtende rij automobilisten…

  Like

  • Op zich viel het mee. En het is net zoiets als bij IKEA de verkeerde kassa kiezen omdat er iemand voor je staat die de pincode is vergeten, en artikel zonder code, of nog erger, één van de showmodellen heeft gepakt..

   Like

 8. Geweldig! Wat een mens inderdaad… je eigen prioriteiten, je eigen rust bewaren. Super! Mooi blogje. Enne… ik heb er ook weer een voorbeeld powerrrrrrwoman bij hoor 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.